Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi birlikteliğinde ‘9’uncu İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri’ programı düzenlendi.

BEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonunda düzenlenen programa; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, İl Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, kurum çalışanları, işverenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, şunları söyledi:

DEMİRSU: “İNSAN KAYNAĞININ DOĞRU YÖNLENDİRİLMESİ ÖNEMLİ”

“Bilindiği gibi, dünyada işgücü piyasası küresel ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle değişim ve gelişim göstererek daha rekabetçi, etkileşime açık ve dinamik bir yapıya dönüşmüştür. Bunun sonucu olarak da; insan kaynağının doğru şekilde yönlendirilmesi ve etkin kullanımını bütün ülkelerin gündeminde olduğu gibi, ülkemizde de önemli bir yer tutmuştur. ​İŞKUR olarak İşgücü piyasamızda istihdamın korunması, artırılması ve genişletilmesi en temel görevimiz olmakla birlikte, küresel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak işgücünün geleceğe hazırlanması da en önemli gündem maddelerimizdendir.  ​Bu yaklaşımla; iş ve meslek danışmanlığı hizmetleriyle iş arayan ile açık işin en uygun şekilde eşleştirilmesine yönelik yürüttüğümüz aracılık faaliyetleri ile kişinin ihtiyacına uygun doğru işe doğru kişiyi yönlendirme görevimizi başarı ile yürütmeye gayret gösteriyoruz. Bu yolda,  nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için düzenlemekte olduğumuz kurs ve programlar ile başta özel politika gerektiren gruplar olmak üzere tüm kesimlerin işgücü piyasasına girişlerinin sağlanması için uyguladığımız teşvikler en önemli araçlarımızdır. Ayrıca; sosyal devlet anlayışı çerçevesinde işsiz kalanlara işsizlik sigortası ödemesi yaparak geçici ücret ve sağlık sigortası desteği sağlıyoruz.

DEMİRSU: “ÇALIŞMA BARIŞINI SAĞLIYORUZ”

Yine ödeme aczine düşen işverenlerin işçilerinin ücret alacaklarını ücret garanti fonu sistemi ile karşılıyoruz. İstihdamın korunması adına iş sözleşmelerinin sona ermemesi için genel, sektörel ve bölgesel kriz ile dışsal sebeplerle işyerinde çalışmanın durması hallerinde işçilere çalışmadıkları sürelere karşılık ödeme yapıyoruz. Yine, İş Yasası, Deniz-İş Yasası ve Basın-İş Yasası, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanunu hükümleri ile ilgili işlemleri de yürüterek çalışma hayatını düzenliyor, çalışma barışını sağlıyoruz. Kurum olarak, bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz kariyer günleri/İŞKUR Kampüste etkinliği ile üniversitemizde halen eğitime devam eden ve yakın bir gelecekte işgücü piyasasına katılımları sağlanacak olan öğrencilerimize kariyer planlamaları konusunda rehberlik etmek istiyoruz. İŞKUR olarak düzenlediğimiz kariyer günleri ile; İşgücü piyasasına yeni girecek gençlerimizi çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak, staj/işbaşı eğitim olanakları ve kamu kurumları işbirliğinde yapılan sosyal çalışma programlarından haberdar etmek ve Kurum hizmetlerinden mümkün olduğunca faydalanmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

BEKTAŞ: “TOPLUMDA SÜREKLİLİĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gençleri ve işsizleri iş ve meslekle buluşturmak için gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirten Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş: “Değerli müdürümüz konuyu etraflıca izah etti. İŞKUR olarak çalışma hayatını düzenlenmesi, çalışma barışını sağlanması, gençlerimizi, işsizlerimizi iş ve meslekle buluşturmak için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu çerçevede kariyer günleri öne çıkıyor. Özellikle üniversite eğitimi gibi eğitimin son halkasında olan gençlerimizin, öğrencilerimizin hayatlarında ihtiyaçları olan çalışacakları mesleklerle bir şekilde buluşmalarına temin etmeye, meslekleri tanıma ya, meslek mensupları ile tanışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bütün çaba baştan bu tarafa eğitimin çabası, toplumun çabası sürekliliği sağlamaktır. Sürekliliğin nerede sağlayacağız çocuklarımızı büyüteceğiz, öğreteceğiz, yetiştireceğiz ve onları hayatın işleyişinde katkı sunmalarını sağlayarak toplumda sürekliliği sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede eğitim kurumlarının yaptığı iş çocukların mutlu olacağı ve işe yarayacakları bir meslekle buluşmalarını sağlamak sonra başka amaçlar da var tabii ki. Toplumun beklentisi işin esas anlamı; toplumda hayatın, milletin, ülkenin sürekliliğini sağlamak için gerekli çalışma düzeninin ihtiyacını karşılayacak işgücünü temin etmek. Gençler hem yeteri kadar iş bulacaklar, sevdikleri işte çalışacaklar hem de nitelikli oldukları konularda çalışacaklar ki mutlu bireyler olsunlar ve topluma mutluluk katsınlar. Bu çerçevede kim ne kadar emek verirse değerli ve kıymetlidir. Bunun içinde kariyer günleri yapıyoruz” diye konuştu.

DERNEK VE İŞLETME TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından İŞKUR ile işbirliği içinde olan ve istihdama katkıda bulunan dernek ve işletme temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi. Program 1’inci günü Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Belkıs Akın'ın İŞKUR faaliyetleri ile ilgili sunumunun ardından sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi