Bartın’da vatandaşlar, Ramazan Bayramı namazı için evlerine yürüme mesafesindeki camilere akın etti. Korona virüs tedbirleri altında kılınan bayram namazı öncesinde vatandaşlar bayram boyunca ziyaretlerde bulunmamaları ve virüse karşı alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarıldı.

Bartın’da çok sayıda kişi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ramazan Bayramı namazını kılmak üzere evlerine yürüme mesafesindeki camilere akın etti. Camilerde sosyal mesafe ve hijyen kuralları dikkatle uygulandı.

Din görevlileri ve cami görevlileri tarafından cami içlerinde ve çevrelerinde sosyal mesafenin korunması için vatandaşlara yer gösterilerek yardımcı olundu. Emniyet ekipleri de cami çevrelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev yaptı.

Ayrıca din görevlilerince vatandaşlar bayram boyunca ziyaretlerden kaçınmaları, aile, akraba, komşu, dost bayramlaşmalarını iletişim kanalları ile sağlamaları konusunda uyarıldı. Camilerdeki kapasitenin dolması üzerine bazı vatandaşlar bayram namazını cami avlusunda kıldı. Bayram namazı için camilerde bir araya gelen vatandaşlar, namazın ardından yeniden evlerine dağıldı.

Editör: Haber Merkezi