Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle Zonguldak ilinde bulunan Ereğli, Dirgine, Devrek ve Zonguldak Orman İşletme Müdürlükleri Yangın ilk müdahale ekipleri, ardından Bartın ilinde bulunan Ulus ve Bartın Orman İşletme Müdürlükleri Yangın ilk müdahale ve son olarak da, Karabük İlinde bulunan Yenice, Karabük, Eskipazar ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlükleri Yangın İlk Müdahale ekiplerini ziyaret ederek bayramlaştı.

İlk Müdahale ekiplerinde görevli personel ile bayramlaşan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada, "2021 de yaptığımız çalışmalarla 3.200 hektar gençleştirme, 100 hektardan fazla ağaçlandırma ve bu çalışmalarla 25 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 393 aileye 17 milyon TL kredi ve hibe, 23 bin ton defne üretimi, 6 TAB bahçesi, 57 projede 2.900 hektarlık alanda orman zararlılarıyla mücadelenin yanı sıra siz orman kahramanlarımızla 38 adet yangınla mücadele ettik.

Bu başarılı çalışmaları ekip ruhuyla hep beraber gerçekleştirdik. Çünkü biz birlikte olduğumuzda güçlüyüz. Başarımızın devamı için geçmişimiz bizde rehavete değil şevke dönmeli. Bunu da birlikte ve beraberlik içerisinde çalışarak üreterek gerçekleştireceğiz.

Değerli mesai arkadaşlarım, bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlık, sıhhat ve afiyetle bir bayram geçirmenizi dilerim" dedi.

GÜVEN VE İTİMAT DUYULAN BİR KURUM OLDUK

Bayraktaroğlu, “Güvenilirlik konusunda Genel Müdürlüğümüz 2019 yılında 16. sıradan 2021 yılında 5. sıraya yükseldi. Bunu biz başardık ve bu başarıyı devam ettireceğiz. Bu başarıyı devam ettirmek için aidiyet duygumuzu en üst seviyede tutarak 183 yıllık köklü bir geçmişi olan kurum kültürümüze uygun çalışarak hareket edeceğiz.Mesleğimiz fedakarlık gerektiren bir meslek. Askerimiz ve Polisimizden sonra görevi başında 131 şehit veren tek kurumuz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, " İnsanların yaşam kaynağı olan ormanları yönetmek, korumak, geliştirmek ve genişletmek bizim görevimiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi