Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açıklamada, “Orman bakımında önemli bir yer tutan alandan silvikültür eğitimlerimize Safranbolu’da devam ettik” dedi.

Sosyal medya içerik üreticilerinin de katıldığı tatbikatta ağaç türlerinin biyolojik isteklerine göre müdahale ederek kaliteli fertler elde ederek dayanıklı ve bakımlı ormanlar oluşturma yöntemleri ele alındı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu eğitimin başında katılımcılara ve sosyal medya içerik üreticilerine Bölge Müdürlüğünün tanıtımını yaparak yapılan ormancılık çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra “Sağlıklı ormanları oluşturmak için yaptığımız işe bilgiyi, bilimi, teknolojiyi en önemlisi de sevgimizi katıyoruz. Sıkışık büyüyen fertler besin ve ışık ihtiyacını gidersin diye uygulanan bakımlar ile ağaçlarının büyüme enerjilerini arttırıyoruz.Ormanlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz.İhtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor, bakımlarını eksiksiz yaparak yarınlara güçlü ormanlar bırakıyoruz" dedi.

Orman bakımında uygulanan orman bakım teknikleri ve uygulamalarının ardından eğitim sona erdi.

Eğitime, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Köse, Şube ve İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri, Muhafaza memurları ile orman bakım işçileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi