Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 12 Eylül 2022 tarihinde başlayan 2023-2025 bütçe teklif değerlendirme toplantıları, 12 Orman İşletme Müdürlüğünün 2023-2025 yılları arasında yapacakları her türlü ormancılık faaliyetleri masaya yatırılarak ayrıntılı olarak görüşüldü.

Alınan bilgiye göre, İşletme Müdürlüklerinin 2023 yılı Döner Sermaye Bütçelerine konu edilecek yatırımlar tespit edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm İşletme Müdürlükleri ile Orman Fidanlık Müdürlüğünde yapılan toplantıları Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan toplantı ile sona erdi.

Toplantının sonunda değerlendirme yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, tüm ormancılık iş ve işlemlerinde planlamanın doğru şekilde yapılarak uygulamalarında sağlıklı yapılmasını, bütçe çalışmalarında doğru verilerle bütçenin hatasız oluşturulması gerekliliğini belirterek bütçenin bir disiplin olduğunun altını çizdi.

Bayraktaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Hedeflerimizi sağlıklı bir şekilde belirleyerek amacımıza ulaşabiliriz. Döner Sermaye bütçesi sayesinde hareket kabiliyetimiz artmaktadır. 2022 yılı çalışmalarımız ve 2023 yılı hedeflerimizi ortaya koyarak bütçemizi oluşturuyoruz. Ormancılık bilim ve tekniği ışığında arza ayak basarak orman bakım çalışmalarında standardizasyondan taviz vermeden personelimizi etkin ve verimli kullanarak çalışmalarımızı yerine getirmeliyiz.

Önce yaptığınız işe inanın. Hedeflerimizi ortaya koyarken fikirlerimizi beyan ediyoruz. Teknik eleman olduğumuzu unutmadan doğaya uygun ormancılık anlayışıyla elimizdeki amenajman planına (orman yönetim planı) uygun şekilde çalışmalarımızı yapalım. Amacımız mühendislik becerilerimizi ormana yansıtıp ormanları optimal seviyeye çıkarmaktır.

HER İŞİMİZ ORMANDA BAŞLAR ORMANDA BİTER

Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini sözlerine ekleyerek bütçemiz sadece bizim değil orman kaynaklarından faydalanan tüm insanlarımızın bütçesidir. Her işimiz ormanda başlar ormanda biter. Kendimize ve yaptığımız işe inanacak, saygılı olacak ve işimize dört elle sarılacağız. Bu günümüz dünden, yarınımız ise bugünden iyi olması için kararlı, azimli ve çalışkan olmalıyız. Sizlerden her geçen gün ilerleyen bir performans bekliyorum. Bunu gerçekleştirecek bilgi, güç, kabiliyet ve enerjiniz var. Alın teri ve emeğinizle yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim”

Bu arada Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar koordinesinde gerçekleşen toplantılara Şube müdürleri, İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi