Haber Sen ve BTS sendikalarında yapılan sürgünler ile ilgili KESK Zonguldak Şubeler Platformu, Gazipaşa’da PTT önünde ve Devlet Demiryolları önünde basın açıklaması yaptılar.

Zonguldak Gazipaşa’da bulunan PTT önünde düzenlenen basın açıklamasına, KESK Dönem Sözcüsü İsmail Sefertaş  ile birlikte, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları, bazı siyasi partilerin temsilcileri, Haber Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, BTS YKY üyesi Aziz Mustafa Şimşek ve BTS Ankara Şube Başkanı Arif Özaltun, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Haber Sen yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KESK Dönem Sözcüsü İsmail Sefertaş yaptığı açıklamada, “Bugün, üyesi olduğumuz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK’in aynı işkolunda örgütlü bulunan iki sendikası olan BTS ve HABER SEN olarak ülkenin farklı noktalarından yola çıkarak Ankara’ya gidiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Bugün, kurumlarımızda yapılan tayin ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmekte, unvan alabilmek ve istediğin yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık hakim anlayış haline gelmiştir. Görevde Yükselme Sınavlarında yaşanan hukuka aykırılıklar ile yeni mağduriyetler yaratılmakta, kurum içi eşitsizlikler derinleşmekte, iş barışı her geçen gün daha da bozulmaktadır.

Bizler, BTS ve HABER SEN sendikaları olarak, bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için mücadele ederken, diğer yandan da bu hizmetlerin kamusal, ulaşılabilir ve nitelikli olması için mücadele etmekteyiz.

Kurumlarımızda gerçek sendikacılığı yapan BTS ve HABER SEN olarak; Sendikacılığı siyasi saiklerle yürütüldüğü, iktidara yandaş olunduğu, kurum yöneticilerine hoş görünmek için çaba harcandığı ve başka pek çok nedenle birlikte koltuk hırsıyla dolu olunduğu bir yerde bizler, yaptığımız açıklamalarla, verdiğimiz mücadeleyle, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik varsa karşısında durarak, nerede kamu zarara uğratıldıysa teşhir ederek, nerede liyakatsizlik, nerede hukuksuzluk varsa yargıya taşıyarak kurum yöneticileri başta olmak üzere pek çok çevreyi rahatsız etmekteyiz.

TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. yönetimi tarafından yakın zamanda, BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir Ankara’dan Sivas’a sürgün edilirken BTS Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek makinistlik görevinden alınmış ve depo cezası verilmiştir.  BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir Tatvan ve Van’a geçici görevlendirme adı altında cezai amaçlı olarak gönderilmiştir.

Daha önce sürgün edilmesinin ardından mahkeme kararıyla geri dönen BTS İzmir işyeri temsilcisi Ünal Karadağ aynı kurumda çalışmakta olan eşi BTS İzmir Şube Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ’la birlikte Malatya’ya, yine BTS Merkez Yürütme Kurulu üyeliği ile İzmir Şube Başkanlığı görevlerini yapmış BTS işyeri temsilcisi Bülent Çuhadar Malatya’ya, BTS İzmir Şube Sekreterliği görevini yürütmekte olan Muhdi Seyhan ise Kars’a sürgün edildi. BTS Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm ise 2020 Nisan ayı içerisinde yine BTS üye ve yöneticilerinin sürgün edilmeleri üzerine yaptığı Twitter paylaşımlarından dolayı Kademe İlerlemesinin Durdurulması ile cezalandırılmıştır. Yakın zamanda Haber Sen’in Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu Zonguldak’tan Şanlıurfa Akçakale’ye sürgüne gönderilmiştir.

Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine sesleniyoruz; “Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin!”  

Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız.

Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için bugün ülkemizin dört noktasından Ankara’ya gidiyoruz. 4 Şubat günü Ankara’da olacağız. Şurası çok iyi bilinmelidir ki üye ve yöneticilerimize karşı yapılan ve yasal olmayan bu uygulamaları fili, meşru ve hukuki mücadelemizle durduracağız.

BTS ve HABER SEN olarak, üye ve yöneticilerimizin yaşadığı hukuksuzluklar karşısında bizlerle birlikte olan, sesimize ses katan tüm dostlara teşekkür ediyoruz”

PTT önünde yapılan açıklamanın ardından eyleme katılanlar Gazipaşa’da yürüyerek Devlet Demiryolları binası önüne geldiler.

Burada da BTS MYM üyesi Aziz Mustafa Şimşek yaşanan sürgünler ile ilgili açıklama yapmalarının ardından sürgün olanlar Ankara’ya hareket ettiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi