Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 6. Çaycumalılar Buluşuyor etkinlikleri içinde bazı hemşerilerine vefa plaketi de sundu. Etkinliklere katılmak üzere Almanya’dan gelen Hasan Akgönül’e Lennestadt ile kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesi için harcadığı çaba ve itfaiye aracı teminindeki katkıları nedeniyle sunulan plakette, “Almanya’da yaşayan yüksek sorumluluk duygusuna sahip bir hemşerimiz olarak Lennestadt ilçesi ile kardeş kent ilişkisinin gelişmesi ve itfaiye teşkilatımızın yeni araçlar kazandırmak için harcadığınız her türlü övgünün üstündeki çaba nedeniyle teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde ifadeler yer aldı.

ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLA TÜM KUŞ GÖZLEMCİLERİNİ ÇAYCUMA’YA TOPLADI

Kantarcı’nın plaket sunduğu bir diğer isim de Özay Özalp Özaydın oldu. Geçtiğimiz yıl Filyos’ta ülkede ender görülen “Akkaşlı Kirazkuşu’nu görüntüleyerek ülkenin tüm kuş gözlemcilerinin Çaycuma’ya akın etmesine neden olan Özaydın’ı bu başarısı nedeniyle kendisini de kutlayan Kantarcı, kentin tanıtımına yaptığı katkılar nedeniyle de ayrıca teşekkür etti. Sunulan plakette, “Bir doğa fotoğrafçısı olarak, ender görülen Akkaşlı Kirazkuşu’nu fotoğraflayarak ilçemizin ekolojik zenginliğinin ortaya çıkarılmasına ve tanıtımına büyük katkı yaptınız. Bizleri onurlandıran çabalarınız nedeniyle teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

MERAL VE SEDAT AVCI DA HAZIR BULUNDU

Plaket töreninde, Filyos’un bitki türleri ve biyoçeşitliliği üzerine çalışmalar yürüten İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Avcı ile etkinlikler kapsamından düzenlenen “Filyos Vadisi Projesi’ne bir bakış” adlı panelde konuşmacı olan eşi Prof. Dr. Sedat Avcı da hazır bulundu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi