Zonguldak’ın Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, 14 Şubat Sevgililer gününü yaptığı açıklama ile kutladı.

Öztürk açıklamasında, “Sevmeyi, sevilmeyi, aşkı, hoşgörüyü en güzel tarif eden kuşkusuz bu duyguyu en yoğun yaşayıp kelimelere döken şairler ve halk ozanlarıdır” diyerek şunları söyledi:

“Yunus Emre'nin; "Maharet güzeli görebilmektir, sevmenin sırrına erebilmektir, cihan alem herkes bilsin ki en büyük ibadet sevebilmektir." Mevlana'nın; "Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın." bunlardan sadece birkaçı olsa da bizlere sevginin gücünü ve aslında birçok sorunun da çaresinin sevgi olduğunu anlatır. Sevgi ve hoşgörü dilinin barışa, kardeşliğe, farklılıklarımızla bir arada mutlu mesut yaşamaya açılan kapı olduğunu düşünürsek bugün yaşadığımız birçok sorunun sevgisizlikten ve sevgiyi unutan yöneticilerden kaynaklandığını anlayabiliriz.

Kendisiyle barışık yaşayan, insanları seven, yaşadığı yeri seven, doğayı ve içindeki her şeyi seven insanların oluşturduğu toplumlar, sosyal barışı yakaladıkları için geleceğe daha güvenle bakar.

Bizim de sevgilimiz, sevdiğimiz, onun için emek harcadığımız, yaşadığımız yer Gökçebey´dir. Gökçebey bizim sevdamızdır. Gökçebey´imiz sevgiyle, birliktelikle, barışla gelişecek, büyüyecek çok daha iyi konumlara gelecektir.

Gökçebey´de sosyal barış ve sevgi ortamının yaratılmasında bize destek veren her kesime de bu çok özel gün vesilesiyle teşekkürü borç bilirim. Sevginin sadece 14 Şubat´larda değil, bütün günlerde ve zamanlarda yaşanıp ifade edildiği bir dünya ve Gökçebey dileklerimle bütün hemşerilerimin bu anlamda sevgililer gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi