Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100.Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gebeş mesajında ; ”23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl dönümünü koronavirüs salgını dolayısıyla biraz buruk ama gururla kutluyoruz. Türk milletinin ruhunda olan bağımsız yaşama iradesi ve vatan sevgisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin doğmasını sağlamıştır. Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.”

Aynı zamanda bugün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” denildiği gündür. Bugün, millet iradesinin temellerinin atıldığı, Mustafa Kemal’in çocuklarımıza çocuk bayramından daha önemli olan Egemenlik ve Demokrasi kavramlarını armağan ettiği gündür. Bizler de böylesine önemli bir günü, birlik ve beraberlik ile taçlandırmalı, çocuklarımıza milli ve manevi değerleri aşılamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100.yılını en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi