Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, şehit Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un adının verildiği sosyal tesislerin açılışını yaptı. Zonguldak

Başkan Çetin Bozkurt, 31 Mayıs 2016  tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Okan Korkut’un Yılancakuz Köyü’ndeki mezarını ziyaret etti, köylüler tarafından yaptırılan ve şehidin adını taşıyan “Şehit Okan Korkut Sosyal Tesisleri”nin açılışını yaptı.

Başkan Bozkurt, bu ülke için canlarını feda eden bütün şehitlerin gönüllerinde yer aldığını onları unutmalarının asla mümkün olmadığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Yılancakuz Köylülerimizin böyle bir kahramanın hemşehrilerine sahip çıkmalarındangurur duyuyorum. Şehitlerimiz her zaman gönlümüzde, onları unutmamız mümkün değildir. İşte burada da köylülerimiz elbirliğiyle yaptıkları sosyal tesise onun adını vererek yaşatıyorlar. Bizlerin huzuru için gözünü bile kırpmadan canını hiçe sayan vatan evlatlarımız sayesinde huzur içinde yaşıyoruz. Böyle bir kahramanla hemşehri olmaktan gurur duyuyorum. Onu ve diğer şehitlerimizi unutmayan her daim gönüllerinde yaşatan tüm halkımıza da şükranlarımı sunuyor, bu tesisin yapılmasında emeği geçen tüm köylülerimize de teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun”

Başkan Çetin Bozkurt daha sonra tesisin açılışını yaptı, köylülerle bayramlaştı ve bayramı birlik ve beraberlik içinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

Şehit Okan Korkut Sosyal Tesisleri’nin açılışına Ermekoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Uslubaş, Yılancakuz Muhtarı Selahattin Cepci, Avrupa Devrek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yağcı ve köylüler katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi