Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği (ROSAK) Yöneticilerini kabul etti.

Başkan Çetin Bozkurt’a, Dernek Başkanı İbrahim Tığ başkanlığında yapılan ziyarette ROSAK Sanat Müziği Kurulu Üyeleri, Koro Şefi Levent Özger, Fahri Bozbaş ve Leman Öztürk  yer aldı.

Dernek Başkanı İbrahim Tığ, Başkan Bozkurt’a derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. ROSAK Türk Sanat Müziği Kurulu Şefi Levent Özger ile Fahri Bozbaş, Başkan Çetin Bozkurt’a Rüştü Onur’un şiirlerini bestelediklerini ve bir etkinlikle bunu Devreklilere sunmak istediklerini ve bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Başkan Bozkurt da, her zaman kültür ve sanatsal, sosyal faaliyetlere destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirterek, “İlçemizin yetiştirdiği, edebiyatımızın önemli şairlerinden Rüştü Onur’un şiirlerinin bestelenmesi bizim için kültürel bir değerdir. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum. Biz, belediye olarak sizlere destek vermeye hazırız, bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Rüştü Onur’un şiirlerinden oluşan dinleti ve müzik etkinliğinin Rüştü Onur’un doğumunun 101. Yıldönümü olan 3 Ağustos 2021 tarihinde yapılması planlanıyor. Etkinliğin ayrıntılarında ilerleyen süreçte halkımızla paylaşılacağını belirten İbrahim Tığ, Devrek kültür, sanat ve sosyal yaşamına her zaman destek veren, sanatsever Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplum ve ülkelerin sanat ve kültürleriyle gelişeceğini belirten Başkan Bozkurt, Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür’ dediğini anımsatarak, “Sanat ve kültür sistemleri yıkıntıya dönüşen toplumların gelişmesi mümkün değildir. Bunun için de önce sanatı ve kültürümüze sahip çıkacağız ve bunu gelecek kuşaklarımıza aktaracağız. Bu en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. İşte bunun için kültür ve sanat derneklerini desteklemek durumundayız, Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği de bunların arasındadır ve çok önemli görevler üstlenerek başarılı çalışmalar yapıyor. Kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Dernek Başkanı Tığ ve beraberindekiler, Başkan Bozkurt’a Devrek kültür ve sanatına verdiği destek ve katkılar nedeniyle teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi