Zonguldak’ın Kozlu İlçe Belediyesinin iki aylık elektrik borcu yüzünden su pompalarının elektrikleri kesildi.

Zonguldak’ın Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Elektrik kesintisinin kasıtlı yapıldığına inanıyorum” dedi.
Bektaş açıklamasında, “Başkent AŞ. 3 milyonluk borç için enerji dahi su pompalarının elektriğini kesti. Biz bu zamana kadar ne borçlar verdik” diyerek şunları söyledi:

“Belediye olarak 2 ay ödeme yapmayınca elektriğimizi kestiler. Kurumlar arası görüşmeler devam ediyor. Düzelteceğiz inşallah. Arkadaşlar su başka şeye benzemez. Her şey para değildir. Borcumuzu ödemek zorundayız. Her şeyde para değildir. Sağlık var hastaneler var. Mesele para meselesiyse zaten çözülecek. Herkesten bir özveri bekliyoruz. Başkent Elektrik bunu kasıtlı yaptı. Yoksa 2 aylık borç için elektrik kesilmez. İnsanların sağlığı önemli. 3 milyonluk borç Kozlu Belediyesi için önemli bir borç değil. Bugüne kadar 40-50 milyonluk faturaları ödeyen belediye sonuçta son zamlarda belediyede sıkıştı, vatandaşta sıkıştı. Başkent elektriğin bunu Kozlu Belediyesine kasıtlı olarak yaptığına inanıyorum.

Ön yargılı olarak davrandığına inanıyorum. Bundan evvelde 4 milyon borç vardı onu da kredi çektik ödedik. 3 milyon kredi çekilir ödenir. 3 milyonla ne Enerjisa batar ne de biz şey oluruz. Ancak bunu birisi kasıtlı olarak yaptı. Bunu başka belediyelere yapmazlar. Seçim yaklaştığı zaman her şeyden her şeyi bekliyoruz. Biz iktidarız ama hala bu iktidarı yıkmak için canını verecek insanlar var. Çözeceğiz inşallah. Uzun sürmez. Ama unutacak değiliz. 42 bin nüfuslu ilçenin elektriğin keseceksin böyle kolay şeyler değil. Ben kimsenin suyunu kesmiyorum. Sağlığından olmasın. Bugüne kadar Ali Bektaş kimsenin suyunu kesmiş mi? Böyle bir dünya yok. Ben Ak Partili belediyeye kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi