Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak İlkokulu öğrencileriyle röportaj yaparak, öğrencilerin küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili sorularını cevapladı.

Zonguldak İlkokulu, Eko-Okullar projesi çalışmalarıyla “Yeşil Bayraködülü alarak başarısını kanıtladı. 2021-2022 Eğitim -Öğretim yılı, Eko-Okullar yıllık planı Zonguldak İlkokulu Koordinatör Öğretmeni Şadiye Ö. Çetin tarafından yazıldı. Yeni dönemde proje konusu ”Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” olarak belirlendi.

Yıl içinde yapılacak çalışmalar, Eko-Tim Öğretmenleri; Şadiye Ö. Çetin, Handan Demirci, Şengül Çağsar ve Okul Müdürü Fatma Günaydın başkanlığında onaylandı.

“Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” konusunda öğrencilerden araştırma yapmaları istendi ve konuyla ilgili sunumlar hazırlatıldı. Sunumlar öğrencilerine eko- tim öğrencileri tarafından sınıflar gezilerek aktarıldı. Ayrıca küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda animasyon videolar izletildi, şarkılar söyletilerek konunun önemine dikkat çekildi.

Mart ayı etkinliği kapsamında yerel yönetimlerle röportajlar yapılarak, “Küresel ısınma nedir? İlimizdeki boyutları nelerdir? İlimizde ne gibi önlemler alarak bu süreci yavaşlatabiliriz? Sürecin yavaşlatılmasında, yöre halkına, biz çocuklara ve siz yöneticilere düşen görevler nelerdir?“ gibi sorularının cevaplarını bulma görevi okul Eko-Öğrenci Timine verildi.

Öğrenciler koordinatör öğretmenler ve okul idaresi başkanlığında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile röportaj yapmak için görüşme talebinde bulunuldu. Makamında öğrencileri kabul eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan öğrencilerin sorularını cevapladı ve eko- tim öğrencilerle sohbet etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi