Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri kan bağışı kampanyası düzenleyerek kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çektiler.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ve Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi Zonguldak Şubesi işbirliğinde Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kent Merkezinde görev yapan basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Pandemi nedeniyle kan bağışında azalma olduğu ancak hastanelerde tedavisi için kan bekleyen hasta sayısında azalma olmadığından kan bağışında bulunarak kan bağışının önemine dikkat çekmek isteyen gazeteciler kan bağışında bulunarak sağlığı yerinde olan her bireyi kan bağışında bulunmaya davet ettiler.  

Yaptığımız kan bağışı ile birçok hastaya şifa olmak istedik diyen Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, "İçinde bulunduğumuz yeni tip koronavirüs salgını ve kış şartları nedeniyle ilimizde kan stoklarında azalma olduğunu hepimiz yaptığımız haberlerden biliyoruz. Bu doğrultuda Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, Türk Kızılay’ı Kan Bağışı Merkezi Zonguldak Şubesi ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde kan bağış etkinliği düzenledik. Kampanyamıza katılan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum. ZGC olarak kan bağış kampanyası düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Kan Bağış Merkezi Zonguldak Şubesi Müdürü Doktor Mehmet Günaydın ise şunları söyledi: “Tüm basın mensubu arkadaşlarımıza kan bağışına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Maalesef pandemi sürecinde kan bağışı sayısında düşme oldu fakat hastanelerdeki taleplerde kana olan ihtiyaç aynı oranda devam ediyor. Bu nedenle Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak haftanın 7 günü il merkezi ve ilçelerimizde ekiplerimiz kan bağışı almaya devam ediyor. Bugüne kadar kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için siz değerli basın mensuplarıyla sürekli beraber çalıştık. Bugünde basın mensupları olarak gelip kan bağışında bulundunuz ve toplumda bir farkındalık oluşturdunuz. Umarım ki bu tip organizasyonlar tüm kurum ve kuruluşlara, derneklere örnek olur. Bu kapsamda basın mensupları ve halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi