Türkiye Gazeteciler Basın Vakfı yönetim kurulu, pandemi nedeniyle bir yıldır interaktif bir şekilde yaptığı yönetim kurulu toplantısını bu kez Çanakkale’de Sunsan Hotel’de gerçekleştirdi.

Toplantıya, TGF Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı, AGC Başkanı Semra Şener katıldı.

TGF ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Pandemiye rağmen biz çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük, bundan sonra mücadelemizi daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son dönemde meslektaşlarımızın en önemli şikayetlerinden birisi de basın kartlarında yaşanan mağduriyet ve hak kayıpları. Önümüzdeki günlerde bu konuda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile de görüşerek bu konuların çözülmesini talep edeceğiz” diye konuştu.

Karaca, “Sürekli basın kartları süresi geçen ya da basın kartları yenileyecek arkadaşlarımızın kartlarının verilmesi bir yılı buluyor. Yine aynı şekilde, basın kartı taşıyan ancak 10 yıl aralıksız taşımadığı için yıpranma payından hiç yararlanamayan meslektaşlarımız büyük hak mağduriyeti yaşıyor, bunun da bir an önce düzeltilmesi gerekir. Basın kartları konumunda eskiden olduğu gibi gazeteciler cemiyetlerinin de söz hakkı bulunmalı” dedi.

BAYRAMOĞLU’NDAKİ TATİL KÖYÜ

TGF Genel Başkan Karaca, koronavirüse rağmen TGF ve Basın Vakfı olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bu zor dönemde gerek yönetim gerek başkanlar konseyi ile önemli çalışmalar yaptık. Gazetecilerin yararına olacak her çalışmada ve oluşumda yer almak bizim için önemli. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı geçtiğimiz günlerde yaptığımız ziyarette Kocaeli Bayramoğlu’nda atıl durumda olan Basın İlan Kurumu Tatil köyünün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda bir çalışma olduğunu öğrendik. Daha iyi imkanlarla yapılacaksa ve gazetecilerin de yararlanacağı koşullar sağlanırsa biz de bundan mutluluk duyarız” diye konuştu.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ayrıca Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydederek, pandeminin durumuna göre yeni dönem çalışmalarına yön vereceklerini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi