Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünde uzun yıllardan bu tarafa Şube Müdürü ve Eğitimci olarak görev yapan Esin İlhan’a emekli olması nedeniyle mesai arkadaşları tarafından veda yemeği düzenlendi.

Merkez Orduevinde düzenlenen veda yemeğine İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Bilal Cin, Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Sevilen Köktürk’ün yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanları veda yemeğine katıldı. Daha sonra Esin İlhan’a başarılı hizmetleri ve çalışmalarından dolayı Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Bilal Cin tarafından plaket takdim edildi. Kendi adına düzenlenen bu anlamlı veda yemeğinde bir konuşma yapan Esin İlhan şöyle dedi. “ Göreve başladığım ilk günkü heyecanı görevimi bitirdiğim şu anda da hissediyorum. Başarının en önemli nedeni kişinin işini koşullar ne olursa olsun severek isteyerek yapmasıdır. Çalışma sürecinde farklı sorunlar, zorluklar, güçlükler ve kişiler olacaktır. Böyle durumlarda moralinizi bozarak şikayet eden kişi olmak yerine çözüm odaklı kişiler olmalıyız. Çalışma hayatımda çalışmalarımda yorgunluk duymadım, iyi ilişkiler geliştirdim, insanları sevdim, ekip çalışmasına inandım ve değer verdim. Kurumsal başarı ve şahsi başarımda en büyük etken birlikte özveri ile çalıştığım mesai arkadaşlarım oldu. Hepinize başarılı bir çalışma hayatı, ayrılma zamanınız geldiğinde de mutlu bir veda diliyorum. Şunu unutmayın ki; ihtiyacınız olduğunda hep yanınızdayım, yolunuz açık her şey gönlünüzce olsun “ dedi.

Öte yandan başarılı sağlık eğitimcisi Esin İlhan, “ 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. 1979-2000 yıllarında Zonguldak Sağlık Meslek Lisesi’nde melsek dersleri öğretmenliği ve idarecilik yaptı. 2000-2008 yılları arasında İl Sağlık Müdürlüğü’nde Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi’nde hizmet içi eğitimleri , okul ve halk eğitimleri , aşı takipleri yaptı. 20008-2011 yılları arasında Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğü yaptı. 2014 yılında BEÜ Sağlık Kurumları İşletmeciliği’nde yüksek lisans yaptı. 2011-2017 yıllarında Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2008 yılında Tütün Yasası’nın çıkması ile birlikte il bazında tüm kurumlar ve kuruluşlar dahil halka yönelik te farkındalık eğitimleri düzenleyerek yasanın tanıtımını yaptı. Ayrıca; KETEM taramalarına da öncülük etmiş ve 2014 yılında Altın Bebek Dostu il çalışmaları başlatılarak ilimiz “ Altın Bebek Dostu İl” ünvanını kazanmasında da büyük rol oynadı , 2015 yılında Gebelik ve Doğum Sonrası taramalar, 2019 yılında da “Bağımlılığı Değil Hayatı Seç gibi projelerde de bulunmuş, 2016-2017 yıllarında Halk sağlığı Müdürlüğü’nde kurulan Yeşilay Şubesi’nin açılmasına öncülük etmiştir. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi