Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah, bölge insanına istihdamda yeni bir fırsat ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Batı Karadeniz Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BAKZİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Külah, yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“Avrupa Birliği ile imzalanan sözleşmeler çerçevesinde Devletimizin Mesleki Yeterlilik Kurulunun zorunlu kıldığı meslek dallarındaki kadrolarda işyerlerinde 152 meslek dalında çalışan personele mesleki yeterlilik belgelerine sahip olma zorunluluğu getirilmiştir. Bu mesleklerden biride okul servis araçları sürücüsü olup, okul servis araç sürücülüğü yapan şoför esnafı ve işverene bağlı personel olarak çalışan sürücülere 25.10.2017 tarihinde yayınlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliğine göre 03.09.2021 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirilmiştir. Ancak bu belgeyi almak, yapılacak başvurularda 750 TL’lık harcı tabii olmakla birlikte okul servisi hizmetlerinde şoför olarak çalışmak isteyenlere başvuru sırasında harcı peşin yatırmak kaydıyla devletin fon ve teşvikinden yararlanma hakkı da getirildiğinden Ankara da kurulu Başkent Mesleki Eğitim Vakfı’ nca MYK tek nokta teşvik ve destek uygulamalarında PANDEMİ VİRÜS DÖNEMİNDE binlerce insanların mesleklerinden sınav harçlarını yatırarak MYK belgelerini almaları sağlandığından.

Federasyonumuz ile Başkent Mesleki Eğitim Vakfı ile protokol yapan meslek odalarına ve işverenlerine başvurmak suretiyle “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak isteyen başta servis sürücülüğü yapan ve yapmak isteyen isteyen meslek sahiplerinin başvuru sırasında peşin ödemek zorunda olduğu harcı; Başkent Eğitim Vakfı tarafından işlemler başlatılarak esnafımız odası, servis sahibi ve servis şoförüne sınav harcı ödetilmeyecektir. Sınavlara girmeleri sağlanacaktır. Pandeminin yarattığı işsizlik ve şoför esnafımızın girdiği dar boğazda bölgemizde ve ülkemizde, kendilerine destek sağlamak, işsiz insanlarımıza istihdam amacıyla, “Herkese İŞ Herkese AŞ Geliniz Projemizi PAYLAŞ” SLOĞANI İLE HİZMETLERİ Başlatan Başkent Meslek Eğitim Vakfı ile ortaklaşa yapılan işbirliği protokolüyle meslek sahibi öğrenci ve personel servisi hizmeti yapan şoförlerimiz başta olmak üzere 152 meslek dalında Batı Karadeniz Bölgesinde MYK sınav harcı ödetmeksizin “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alma olanağını BAKZİFED olarak ta başlatmış bulunmaktayız.

İşbirliği Projemizi Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile yaptığımız 16.08.2021 tarihli işbirliği protokol ile başlattık. Bölgemizin diğer meslek odaları ve işverenleri ile de projemizi 152 zorunlu meslek dalı uygulamaları ile, servis sürücülerine mesleki yeterlilik belgesi edindirme yolundaki çalışmalarımızı da sürdürerek bölgemizi Avrupa Birliği Seviye ve Yeterliliğine getirmek istiyoruz. Projemize yaptıkları protokol ile destek veren Başkent Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Bayram Kocaman ve Mütevelli Heyetine, Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sayın Barbaros Uçar ve Yönetim Kurulu Üyelerine çek teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi