Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu Kdz. Ereğli'de ilçesindeki Kestane ve Fıstıkçamı deneme sahalarında incelemelerde bulundu.

Alınan bilgiye göre, 2006-2009 yılları arasında Orman Genel Müdürlüğü ile B.Ü. Orman Fakültesi işbirliği ile kestane ve fıstık çamı dayanıklı tür deneme sahalarında incelemelerde bulunan Bayraktaroğlu, yaptığı açıklamada " Ormancılıkta devamlılık esastır. Biz de burada geçmişte yapılan çalışmaları yerinde incelemek için geldik. Yaptığımız çalışmaları kayıt altına alarak bizlerden sonra yerimize gelecek olan teknik elemanlara aktaralım. Ormanda sadece ağaç yok. Ağaçları sadece odun hammaddesi olarak görmememiz gerekiyor. Özellikle fıstık çamı sadece fıstığı değil kozalağı da kullanılan bir tür. Bakış açımızı değiştirerek günün ekonomik ve sosyal koşullarını da şirkete alarak başta odun dışı orman ürünleri olmak üzere orman köylümüzün gelir seviyesini artıracak ülke ekonomimize katkı sağlayacak projeler üretmek için çalışmalıyız" dedi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na Kdz Ereğli İşletme Müdürü, emekli Orman Mühendisi eski Silvikültür Şube Müdürü Cengiz Cetintaş, İşletme Şefleri ve muhafaza memurları eşlik etti.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi