Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada, “Yeniden dirilişimizin, hainlere karşı birlik oluşumuzun; koca tankların, aydınlık geleceğimize çevrilmiş silahların karşısında, yüreğimizde iman, elimizde al bayrağımızla dimdik duruşumuzun, aynı zamanda tüm dünyaya Türk Milleti'nin varlığını ve gücünü bir kez daha kanıtladığımız o günün "15 Temmuz" Demokrasi Zaferinin 5. yıl dönümündeyiz” dedi.

Tosun açıklamasında, “Ülkemiz beş yıl evvel, 15 Temmuz akşamı şer odaklarının tasarladığı hain darbe girişimine maruz kaldı. Türk halkı o gece büyük bir demokrasi sınavı verdi” diyerek şunları söyledi:

“Aziz milletimiz; kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile yekvücut olarak istikbaline ve istiklaline sahip çıkmak için göğsünü hain darbecilerin saldırılarına siper etti. O gecenin karanlığını şehitlerimiz vatan aşkıyla yanarak aydınlattı. Onlar hem bize hem bütün dünyaya bir insan ne için yaşar ve nasıl şerefle şehadet şerbeti içer gösterdiler.

Bu ruhla vatanına, bayrağına sahip çıkan aziz milletimiz, şehit ve gazilerimiz; 15 Temmuz'da bir kez daha ecdadımıza yaraşır yeni bir diriliş destanı yazarak gelecek nesillere, ibret ve kahramanlıklarla dolu bir demokrasi mirası bırakmıştır. Maarif ordusunu olarak, bizlere emanet edilen çocuklarımızı değerlerini savunmayı karakter haline getirmiş; vatan, millet, bayrak sevdalısı nesiller olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi Vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, hainlere fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalansın” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi