Genel Maden İşçileri Sendikası Merkez Servisleri Şubesinin 127Nci Olağan Genel Kurulu Şemsi Denizer Salonunda gerçekleştirilirken, mevcut başkan Aysel Kocabaş yeniden seçilerek güven tazeledi.
Genel Kurula GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin başkan yöneticileri, Amelebirliği Şube Yöneticileri, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Merkez Servisleri Şube Delegeleri ve işçiler işçileri katıldı.
Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu seçilirken, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, MTA Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci başkan yardımcılıklarına seçildi.
GMİS Merkez Servisleri Şubesi Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, genel kurulda bir konuşma yaptı.
TTK Amasra Müessesesi’nde meydana gelen maden faciasında şehit sayısının 42’ye yükseldiğini belirterek tüm maden şehitlerine Allah’tan rahmet dileyen Yeşil, “Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak en baştan bugüne bu faciada ihmali bulunanların, bu facianın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Sonuna kadar da takipçisi olacağız” dedi.
Yeşil, şunları söyledi;  “Merkez Servisleri Şubemizin 12’nci Olağan Genel Kurulunun Sendikamız camiasına, TTK çalışanlarına, TÜRK-İŞ ve ülkemiz işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. 14 Ekim günü TTK Amasra Müessesesi’nde bizleri acıya boğan bir grizu faciası meydana geldi. Şehit sayımız, tedavi gören bir arkadaşımızın vefatıyla 42 oldu. Maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine, yakınlarına, sendikamız camiasına ve tüm madencilere başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı Cennet olsun. Allah böylesine acıları bir daha yaşatmasın. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Kendi öz kaynaklarımıza sahip çıkacağız. Geleceğimize birlikte mücadelemizle sahip çıkacağız” dedi.
Divan Kurulu Başkanlığına seçilen GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu genel kurulda bir teşekkür konuşması yaparak, ”Bartın’da hayatını kaybeden 42 maden şehidimize, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Maden işçileri olarak dün olduğu gibi bugünde, ayrışarak değil, kenetlenerek, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde mücadeleye hazır kenetlenmiş bir yumruk gibi bu salonlardan çıkacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
İKİ LİSTE HALİNDE SEÇİME GİDİLDİ
Şube Yönetimine aday olanların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Merkez Servisleri Şubesi'nin 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirirken mevcut Başkan Aysel Yaman Kocabaş Güven tazeledi. 
Seçim sonuçları ise şu şekilde: 
Merkez Şube Başkanlığı'nda Aysel Kocabaş 70, Burhan Çengel 45 oy aldı.  Seçimi Kocabaş kazandı. Şube Sekreterliği’nde Cengiz Saraç 70 Vacit Pat 43 oy alarak Cengiz Saraç seçildi. Mali Sekreterliğe; Serkant Bayrak 72 oy, Hayri Tasmacı 44 oy alarak Serkant Bayrak seçildi. Teşkilat Sekreterliği’nde ise Serkan Keskin 72 oy, Murat Bacak 43 oy alarak Serkan Keskin seçildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi