Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ,Çaycuma Kaymakamı Muharrem Çoşguna hayırlı olsun ziyareti yapan Aynur Abla Yöresel Ürünler ile Çaycuma Manda Yoğurdu üreticisi Aynur Çakar ile Zonguldak Bartın Karabük illeri Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Zonguldak İli Manda Birliği Kurucu başkanı Şenol Çakar hayırlı olsun diyerek görevlerinde başarılar dilediler.

Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz a Zonguldak Yöresel Ürünleri ,Manda Yoğurdu ,Tarım Hayvancılık ve diğer konularda yaptıkları çalışmaları Şu anki mevcut durumu ve düşüncelerini paylaşıp hoş geldiniz diyen Çakar çiftine,” Vali Yorulmaz, yapacakları çalışmalar için her zaman yardıma hazır olduklarını ve yazılı olarak başvurduklarında gereken desteğin verileceğini vurguladı.

Zonguldak İL Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ı ziyaret eden Aynur Abla ile Şenol Çakar. Çaycuma Manda yoğurdundaki yok olma tehlikesinden şu anki sevilere gelmesindeki süreci paylaştılar. Çaycuma Manda Yoğurdumuzu Yeniden dolaşıma soktuk ama zorlu meşakkatli maddeden ve manen sıkıntılı süreçleri yaşadık 200’ lere kadar düşen sayı 200’lere kadar çıkardık. Bunda Zonguldak Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı ile Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Çoşkun Ulutaş’ın ve personelin destekleri oldu il Özel idare ile BAKKA’dan da destek gördük. Ama ne acı ki yerelde kimsenin katkı ve desteği olmadı. Aksine Yoğurdun yeniden dolaşıma sokulamayacağını iddia ettiler. Sonuçta başarılı olduk. Şimdi herkes Çaycuma’da Yoğurtçu ve yoğurt sever oldu. Burada köylümüzü ve Birliği kurarken destek veren arkadaşlarımıza ve köylümüzü de teşekkür ederiz. “dediler.

Ziyarette Zonguldak Yöresel Ürünleri Türkiye ile buluşuyor Projesinin koordinatörü Ümran Kalender Aydın da hazır bulundu. Türkiye’nin en büyük illerindeki başarılı çalışmalarından bahsedildi. Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz Yöresel Ürünlerle ilgili her zaman çalışmaları olduğu gibi yeni çalışmalarının da devam edeceğini, ayrıca kendisinin de bununla ilgili özel düşüncelerini de olduğunu söyleyerek ziyaret için teşekkür etti. Merak etmeyin Zonguldak Yöresel Ürünlerine sahip çıkılacaktır dedi.

Kaymakamı Muharrem Çoşgun’u makamında ziyaret eden Aynur Abla İle Şenol Çakar yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ederek görevinde başarılar dilediler. Manda Yoğurdu ve Mandacılıkla ilgili çalışmalarını Kaymakam Muharrem Çoşgun’a anlatarak yok olmak üzereyken yaptıkları çalışmalar ile gelinen noktayı ve başarı hikayelerini anlattılar. Kaymakam Çoşgun Ziyaret için teşekkür ederek Yapılacak çalışmalara her zaman destek olunacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi