Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, ‘’Biz, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini şehrimize yıllar önce kazandırmıştık’’ dedi.

Zonguldak eski Belediye Başkanı Gonca, Marmara Denizi’ndeki müsilaj (deniz salyası) dolayısıyla sosyal medya sitesinden yaptığı paylaşımda,  yıllar sonra meydana gelen ve Marmara Bölgesi’ni tehdit eden müsilajın, arıtılmadan denize akıtılan atıksuların büyük oranda etkisinin olduğu ve ivedilikle belediyelerin ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine geçmeleri gerektiğinin  vurgulanmakta olduğunu duyurdu.

‘’TESİSİ YILLAR ÖNCE KAZANDIRMIŞTIK’’

“Şehrimizin evsel atık suları arıtma tesisi olmadığı için yıllarca arıtılmadan denizlerimize ve derelerimize akıtılıyordu’’ diyen Gonca, şunları kaydetti:

‘’Belediye Başkanlığı dönemimizde (2004-2009), 29 Temmuz 2005 tarihinde kamuoyuyla paylaştığımız imza töreniyle 22.244,148 Euro (Bugünkü kurla yaklaşık 240 milyon TL) bedelli ileri biyolojik atıksu arıtma ve kanalizasyon şebekesinin yapımı için ihaleyi kazanan yüklenici firmayla sözleşme imzalanmış ve devamında tesis çalışmaları bitirilerek şehrimizin atıksuları arıtılarak deniz ve derelerimize akıtılmaya başlanmıştı. Önlem alınmazsa denizlerimize girilemeyeceği ve balıklar dahil deniz canlılarının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalınacağı bilim adamları ve yetkililerce açıklanmakta ve kamuoyunda tartışılmaktadır. Oysa biz, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini şehrimize yıllar önce kazandırmıştık.’’

‘’PROJEYE İMZA ATMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUM’’

Zonguldak eski belediye başkanı  Gonca, şöyle devam etti:

‘’Dönemin belediye başkanı olarak bu çok önemli sorunu çözümleyen böyle büyük bir projenin altına imza atmış olmaktan duyduğum kıvanç ve mutluluğu bir kez daha ifade ederek ‘GEÇMİŞİNİ UNUTANLARIN GELECEKLERİNİ’ KURMALARININ ZOR OLDUĞUNU belirtmek isterim.

Son söz: Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahiptir. Biz doğayı korudukça doğada bizi korur.’’ (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi