Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “Geçen Cuma günü Mescid-i Aksa’da yaşanan insanlık dışı uygulamaları nedeniyle inanç dünyamızda derin üzüntülere neden olmuştu. İsrail’in Filistinlilere yaptığı bu zulümleri kınıyoruz” dedi.

Kahveci açıklamasında, “Verilen tepkilerin ve kınamaların İsrail’i doğru bir yola getirilmesinden de endişe duymaktayız. Çünkü İsrail bu bölgede hakimiyeti ele geçirmiş ve oldukça da güçlenmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Diğer yandan egemenliği kaybeden Filistin ise egemenliğini alması da zor görünmektedir.  İlerisini görmeden yapılan yanlışlar şefkat aradığında timsahın gözyaşlarıyla karşılaşırlar. İşte diyoruz ki tarih tekerrürden ibarettir.  Çünkü bu toprakları İsrail’lilere peşkeş çekenler yada satanlar zalimin gazabına da uğrayacaklarını hesap etmek durumundaydılar. Bu hesabı yanlış yapanlar her kim olursa olsun zalimin gazabına uğramaları da kaçınılmazdır. İşte bu kaçınılmazın sonucunda Filistinlilerin bir Atatürk’ü olmadığı için bu hallere düşmüşlerine neden olmuştur. Müslümanlarca kutsal sayılan Mescid-i Aksa’da bile inançlarını yerine getirmeye çalışan Müslümanlara bile izin vermezlerken, baskı şiddet uygulamalarına da maruz kalmaktadır.

Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti’ni bir çok parçaya bölen emperyal güçler Mustafa Kemal  ve  silah arkadaşları sayesinde  bu vatanı kurtarabilmişlerdir. Bu vatanın kurtuluşundan biriside Türkiye’de İslam dininin  Müslümanlar tarafından rahat bir şekilde inançlarını yerine getirmek demektir. İşte bu sebeple diyoruz ki  M.Kemal’in değerini bilmeyenler   Filistin’e ve Mescid-i Aksa’ya iyi baksınlar.  İslam Aleminin  kutsal ibadet merkezlerinden olan  Mescid_i  Aksa Camisine gitmelerine ve ibadet yapmalarını namlının ucunda izin çıkıyor yada çıkmıyorsa onların bir Mustafa Kemal’i olmayışındadır.

Atatürk düşmanlığı yapanlar başta fesli Kadir ve  onların türevleri bu hazin ve utanç tablosu karşısında acaba vicdani olarak sorumluluk duyabilir mi? Kesinlikle hayır vicdani hicap asla duymazlar. İşte bu  nankör anlayış ve onun hain tablosu İsrail zulmü ile iman aramak yerine yaşanan olaylardan ders alarak güzel yurdumuzda ibadet yapmanın değerini bilerek  Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına  karşı minnet borçlu olduğumuzu unutmamak gerektiğini  gerici türevlere hatırlatmak istedik. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” (Haber Merkezi)                                    

Editör: Haber Merkezi