Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu günde, O’nun izinde, gösterdiği hedefte ulusumuzun aydınlanması hizmetinde bulunan tüm değerli öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyor, Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi adına yazılı açıklama yapan Başkan Nazan Papila, şunları kaydetti:

“Bir lider ki; ömrü cephelerde geçmiş, büyük zaferler kazanmış. Güçlü emperyalist devletler ittifakınca işgal edilmiş ülke ulusuna başkomutan olmuş, destansı bir mücadele ile istiklale kavuşturmuş. Öncelikle, milletin kendi iradesiyle temsil edilme yetkisini taşıyan yüce Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş. Süratle, peş peşe yaptığı büyük devrimlerle o ulusun tüm bireylerini teba olmaktan çıkartıp, kanun önünde eşit haklara sahip “vatandaşlık” kimliğine kavuşturmuş. Kadınlara “eşit yurttaş ”haklarını vermiş. Sanayide, tarımda dev reformlar yapmış. Ekonomiyi güçlendirmiş, İmparatorluk zamanından kalan dış borçların kuruşu kuruşuna ödenmesini sağlamış.

Bütün bu mucizenin mimarı O büyük asker, büyük devlet adamı, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm bu sahip olduğu vasıflarının önüne koyduğu bir özelliğini şu cümleleriyle tarihe not düşmüş: “Benim asıl anlatılacak yanım, öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.” İşte o bu ülke halkının Başöğretmeni ATATÜRK, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleri ile kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin öğretmenlerine en önemli görevi vermişti.

Çünkü o bir milletin varlığını sürdürebilmesi, ilerlemesi, dünya üzerinde büyük devletlerarasında yerini alabilmesi için ilk başta güçlü eğitim kadrolarına ve bilimde, sanatta kendini kanıtlamış nesillere gereksinimi olduğunu bilmekteydi. O nedenledir ki, öğretmelere büyük değer verdi. Bugün,24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Büyük Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu günde, O’nun izinde, gösterdiği hedefte ulusumuzun aydınlanması hizmetinde bulunan tüm değerli öğretmenlerimize saygılarımızı sunuyor, Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi