Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Atatürk Anadolu Lisesince hazırlanan oratoryo ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıl dönümünde anıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Sen Mustafa Kemalsin” isimli oratoryoya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Baro Başkanı Türker Kapkaç, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan oratoryoda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hüseyin Akkayalı; “Türk Milleti Atasının naçiz vücudunu uğruna adadığı o kutsal toprağa verileli 83 yıl oldu. 10 Kasım 1938’de bir kor düştü içimize. Varlığı Anafartalar’dan, Conkbayırından şerha şerha akan o gidişi bir hicazla yüreğimize inen ince bir sızı. Varlığı avaz avaz hürriyet, çağıl çağıl istiklaldi. Gidişi bir zeybeğin son diz vuruşu oldu arzın bağrına. Yok oluşa en yaklaştığımız zamanda doğan güneşini hep aydınlık tutacağımıza söz veriyoruz. Rahat uyu atam ruhun şad olsun” dedi.

Tören; Atatürk temalı şiir yarışmasında birinci olan eserin okunması. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan tarafından ödüllerinin verilmesi. Atatürk’ün sevdiği türkülerin Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından seslendirmesinin ardından “Sen Mustafa Kemalsin” isimli oratoryo ve sinevizyon gösterisiyle son erdi.

Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sergilenen “Sen Mustafa Kemalsin” isimli oratoryo ayakta alkışlandı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi