Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir dizi ziyaretler kapsamında geldiği Zonguldak’ta ilk ziyaretini Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimi, GMİS eski Genel Başkanları, Ahmet Demirci, Ramazan Denizer, Eyüp Alabaş, Ramis Muslu ve madenciler karşıladı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Türk İş Kongresinden sonra şehrimize yaptığını ziyaret bize gurur verdi. Bizler her şart altında mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemiştik. Sizlerin bizim yanımızda olduğunu bilmemizde bizlere ayrıca mutluluk veriyor” dedi.

Ben işçiyi ve Zonguldak’ı çok önemsiyorum diyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise konuşmasına şöyle devam etti:

MADEN DENİNCE AKLA ZONGULDAK GELİYOR

“Yılbaşı kutlamak için en iyi ve en uygun yer Zonguldak. Yeni yıla madenci arkadaşlarımızla birlikte gireceğiz. Zonguldak iklimiyle, doğasıyla, yapısıyla zor bir bölge! Bu bölgede sendikacı, siyasetçi, esnaf olmak zor! Maden dendiği zaman Türkiye’nin her yerinde maden var ama toplumun aklına Zonguldak geliyor. Benimde aklıma Zonguldak geliyor. Ben işçiyi ve Zonguldak’ı çok önemsiyorum. Madende bir avuç maden için ömrünü veren çok insanımız var. Bu bölge beni iyi tanıyor bende bu bölgeyi iyi tanıyorum bu nedenle tercihimiz Zonguldak oldu. Burada olmamızın bir amacı da şu; Zonguldak’ı ve madenciyi gündemde tutmak, gündemde tuttuğumuz zaman sıkıntı ve problemleri daha rahat aşıyorsun. Bu bölge için en önemli iki kelime “unutmamak ve unutturmamak.” Çünkü bu bölgede yerin altındakinde de yerin üstündekinde de sıkıntısı var. Allah herkese kolaylık versin.”

MADENCİ KOROSU ÇOK HOŞUMA GİTTİ

Madenci Korosu konserini dinlediğini ve çok beğendiğini belirten Atalay, “Şimdi burada, bu bölge ile ilgili olanları, bitenleri sayın vekilimiz biliyor. Hatta şöyle bir arzum var, Sayın vekilim koroyu o akşam beraber izleme imkanı bulduk. Ben o koroyu daha önce bilseydim, Türk-İş Genel Kurulu’nu onunla açardık. Samimi söylüyorum o kadar hoşuma gitti ki. Yani ilk fırsatta o koroyla birlikte Ankara’da yahut işçinin olduğu bir yerde bir etkinlik yaparız” dedi.

KAÇAK OCAKTA YAŞANNA CİNAYETTİR

Bir gazetecinin kaçak ocaklarla ilgili sorusunu cevaplandıran Atalay: “Kapalı ocak açılıp orada bir işçi can veriyorsa bu iş kazası değil iş cinayetidir. Silahla adam öldürdün ya da kapalı ocağı açıp içerde adam çalıştırdın bence farkı yok. Yakın zamanda iki arkadaşımız kaçak ocakta hayatını kaybetti. Bazı işverenlerimiz işlerini düzgün yapıyorlar işçinin vergisini, sigortasını, maaşını ödüyorlar ama bazıları da daha çok para kazanma hırsına insanları içerde öldürmeye devam ediyorlar. Demek ki cezalar az geliyor bu cezaların limitini artırmak gerekiyor. Bu son olur diye umut ediyorum ama maalesef son olmuyor!” diyerek cevaplandırdı.

Konuşmaların sonunda GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi