Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak  Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Zonguldak Öğretmen evinde yapılan Genel Kurula, Eğitim Bir Sen Genel Başkan yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Başkanı Kamuran Aşkar, Memur Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı ile birlikte Eğitim  Bir Sen delegeleri katıldı.
Divan Başkanlığını Eğitim Bir Sen Genel Başkan yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın yaptığı genel kurulda divan üyeliklerini de, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Büro Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek yaptı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu genel kurulda açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz” diyerek şunları söyledi:
“Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte bulmanın, birlikte var, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Kökleri medeniyet ve kültürümüzün derinliklerine uzanarak beslenen, dalları özgürlüğün göğüne uzayan Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğzeden bir dayanışma hareketidir. 
Eğitim-Bir-Sen, kurulduğu günden bu yana, 30 yıllık geçmişe sahip bir örgüt olarak cehalete karşı bilgiden yana,  haksızlıklara karşı hukuktan yana, zulme karşı adaletten yana, vesayete karşı özgürlükten yana ilkeli, ahlaklı duruşuyla demokrasinin, millî iradenin teminatı olmuştur. 
Eğitim-Bir-Sen olarak, baskıya, ihanete, teslimiyetçiliğe bu topraklarda binyıldır kökleşmiş izanın, irfanın, imanın cesareti, direnciyle karşı koyduk. Sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettik; ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar, sıçramalar gerçekleştirdik. 
Eğitim-Bir-Sen olarak, sahip olduğumuz misyon ve aidiyetimiz gereği eğitim çalışanlarına, milletimize, ümmete ve tüm insanlığa karşı içimizde, omzumuzda ağır, asil bir sorumluluk hissediyoruz. İşte yüreğinde bütün yeryüzü mazlumlarının hüznünü taşıyan sizler, siz dostlarımız, yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu da biliyoruz. Aynı şekilde her birimizin en az ülkemiz kadar geniş yüreğinden, yeryüzünün bütün ufuklarına umudun ışığı yayılıyor. Bu ışıkla yürüdüğünüzü, yani kalbinizin aydınlattığı yoldan, yürüdüğünüzü de biliyor, görüyorum” 
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla da konuşmasında, “Yürüdüğümüz yol kişi haklarını korumak için yürüdüğümüz yoldur. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen her geçen gün büyüyor” diyerek şunları söyledi:
Hepimizin bildiği gibi değişmeyen tek şey değişim oldu bizler, toplum ve siyaset dünkü gibi değil. Her şey değişiyor, evet hareket var onun getirdiği bir değişim var, o değişimin sonuçlarının, dönüşümün istediğimiz istikamette olması ancak burada ki o dönüşüme vesile olanların sağlıklı bir yöne bakması gerekiyor. Eğitim-Sen ve Memur-Sen değişimler karşısında dönüşen bir yapı değildir. Dün neyse hangi ideallerle kurulduysa bugünde aynı idealleri taşıyan bir Sivil Toplum Örgütüdür. Büyüsekte aynı şeyleri söylüyoruz. Sayımızın artmasının sebebi ideallerimizden vazgeçmememizdir. Teşkilatımızın çelik çekirdeğini kaybetmeden, o kuruluş felsefesine hizmet edecek işleri yapacak ekiplere sahip olacak yükümlülüğümüz ve sorumluluğumuz var. Eğitim-Bir-Sen bu görevi yerine getiren Memur-Sen çatısı altında yoluna devam eden büyük bir teşkilat. Mutfaktaki yangının ve krizlerin farkındayız ve adil paylaşım istiyoruz. Türkiye’de  adaletsiz bir paylaşım var. Siyasette Hükümete elinden geleni yapmalı bizde bu konuda elinden geleni yapan Sivil Toplum Örgütlerinden bir tanesiyiz” 
Yapılan konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak kabul edildi.
Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Eğitim Bir Sen Zonguldak şube başkanlığına tekrar Kamuran Aşkar seçilirken, Şube Sekreterliğine Saadettin Dede, Teşkilatlandırma Başkan yardımcılığına Kader Öztürk, Mali İşler Başkan yardımcılığına Suat Sevindik, Basın ve İletişim Başkan yardımcılığına Ömer Abacı, Hukuk/Toplu Sözleşme başkan yardımcılığına Mehmet Bilgin, Eğitim/Sosyal İşler başkan yardımcılığına Ufuk Silik, Şube Denetleme Kuruluna, Bahtiyar Emiroğlu, Necmettin Doğan, Muhammet Özdemir, Hüseyin Kurt, İlhami Köse, Şube Disiplin Kuruluna, Tuncay Bilir, İlker Bülent Yazıcı, İdris Yavuzyılmaz, Erkut Çetinkaya, Çetin Demir, Üst Kurul Delege adaylıklarına, Kamuran Aşkar ve Tunca Korku seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi