Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Aşkar, mesajında; bağımsız, tarafsız ve ilkeli basın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin ve demokratikleşmenin en önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

Aşkar, “Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınlar, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle yazılı ve görsel basın yayın organları toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Ulusal ve yerel medyamızın Zonguldak'ta üstlenmiş olduğu misyonuyla gece gündüz, yaz kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şarta rağmen bile görev bilincini kaybetmeyen fedakâr basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dilerim.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi