Devlet okullarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen içerisinden 15 bin öğretmenin ataması yapıldı.

15 bin öğretmen ataması için “yetmez ama evet” diyen Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, “Devletin en kısa sürede 50 bin + 50 bin olmak üzere yıl içerisinde 100 bin öğretmen atayarak sorunu minimuma indirip 150 bin öğretmen açığını komple kapatmasını istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, 15 bin öğretmen ataması konusunda gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI OLUMLU AMA YETERSİZ

“15 bin öğretmen ataması gerçekleşti. 15 bin öğretmen ataması Milli Eğitim camiamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Tabii yeni atamaları çok önemsiyorum çünkü öğretmenin en makbul olanı genç olanıdır. Sebebi hikmeti de dinamizmi, heyecanı en fazla olduğu dönem ilk atama dönemidir. Bu kapsamda 15 bin öğretmen atamasına “yetmez ama evet” diyoruz. 15 bin öğretmen ataması olumlu ama yetersiz. Niye yetersiz diye soracak olursanız; biliyorsunuz norm kadro yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde şu anda 150 bin tane öğretmen açığımız var. Bu 150 bin öğretmen açığı yaklaşık 85 bin civarında ücretli öğretmenle karşılıyoruz. Dolayısıyla 150 bin açık, atama bekleyen 450-500 bin civarında eğitim fakültesi mezunu öğretmen arkadaşımız varken sorunu sadece 15 bin öğretmen ataması ile geçiştirmek sorunu aslında biraz daha ertelemektir.

85 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENE VERİLEN ÜCRET ASGARİ ÜCRETİN YARISI

Eğitim bu ülkenin en önemli sorunuysa, en başta çözülmesi gereken sorunuysa, eğitimin olmazsa olmazı da öğretmense dolayısıyla ilk yapılması gereken öğretmen açığının tamamen toptan çözülmesidir. Bu kapsamda devletin en kısa sürede 50 bin + 50 bin olmak üzere yıl içerisinde 100 bin öğretmen atayarak sorunu minimuma indirip 150 bin öğretmen açığını komple kapatmasını istiyoruz. Yılbaşından itibaren asgari ücret 4253 lira yapıldı ama Türkiye genelinde çalışan 85 bin ücretli öğretmenimize verdiğimiz rakam asgari ücretin tam yarısı! Bunun adına düpedüz devlet eliyle emek sömürüsü denir. Biz eğitim çok önemli diyoruz, eğitime çok önem verdiğimizi söylüyoruz ama çalıştırdığımız öğretmene asgari ücretin yarısı kadar ücret veriyoruz. Dolayısıyla bir an önce devletin bu açıkların giderilmesi noktasında, kalıcı çözüm noktasında öğretmen ataması yeniden değerlendirilip en az 100 bin öğretmen ataması yapması gerektiğini söylüyoruz." Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi