Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki hafta sonu cumartesi ve Pazar günü gördüğümüz güzel tablodan sonra hafta başı olmasına rağmen caddeyi gezdiğimizde ne yazık ki Zonguldak’ımızda özellikle merkez ilçede bizim uyarılarımıza rağmen ulusal basında sosyal medyada ve yetkililerin açıklamalarına göre vatandaşlarımızın bu kurallara uymadıklarını gördük” dedi.

Alan açıklamasında, “Biz bir evladınız olarak bir hekim olarak bir kardeşiniz ve belediye başkanınız olarak artık rica etmiyorum sizleri uyarıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Lütfen çok çok acil bir durum olmadığı müddetçe evinizden çıkmayın, sokağa çıkmayın, caddeye inmeyin. İtalya Belediye Başkanlarının açıklamalarını duyduğumuzda acaba bu kadar mı diyorduk. Ama eğer biz tedbirler ve uyarılar noktasında bu vurdumduymazlığı devam ettirirsek sonumuzun iyi olmadığını açık ve net görebiliyoruz.

Sayın Valimizin bilgisi ve insiyatifi ile hem yaya ve hem araç trafiği için yoğun sıkı tedbirleri alıyoruz. Lütfen demeden aman demeden niye demeden şu 15 günlük sürede bizlere destek olun. Devlet her çalışanıyla her hücresiyle vatandaşlarımızın sizlerin iyiliği için 7/24 gayret sarf ediyor.

Sizlerden bir tek beklentimiz var lütfen evinizden çıkmayın, evinizde kalın, kendinizi kentimizi ve Zonguldak’ı düşünüyorsanız bu uyarılara kulak vereyim bu vurdumduymazlığı sonlandıralım. Zonguldak yaş itibarı ile maden şehri olması hasabiyle hemde vurdumduymazlığı ile vaka  sayıları ve can kayıplarının artışından endişe ediyoruz. Lütfen evinizde kalın” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi