Zonguldak İl Genel Meclisinin Aralık ayı son birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Aralık ayı son toplantısına il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Zonguldak’ın Alaplı İlçesi, Osmanlı Köyü hudutları dâhilinde bulunan 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili. İmar ve Bayındırlık,  Sanayi ve Ticaret, Plan ve Bütçe,  Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 27-16-35-23- 19 sayılı raporlar görüşüldü. Komisyon raporları oy çokluğu ile onaylandı.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Zonguldak İl Özel İdaresi 2021 Yılı Yatırım Programı ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 28-36 sayılı raporlar görüşüldü. 2021 yılında yapılacak hizmetler meclis üyelerini okunarak kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli 2021 yatırım programının kabul edilmesinin ardından ‘Zonguldak’a hayırlı olsun’ dedi.

Ardından iki ayrı önerge gündeme alınarak, ilgili komisyonlara gönderildi.

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Ramis Muslu, 5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümünü kutladı.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de gündem dışı yaptığı konuşmada, “Başarılı ve gayretli çalışmalarımızın sonucunda 2021 yılında köylerimize 90 km yol yapmayı hedefliyoruz. Köylerimize bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız hizmetler vatandaşımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu çalışmaları kazasız ve belasız yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu da kısa bir konuşma yaparak, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi