Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi.

Deprem sonrası sosyal medya kullanıcıları, Android Deprem Uyarı Sistemi'ni konuşmaya ve araştırmaya başladı. Paylaşımlara göre, Düzce'deki depremden birkaç saniye önce bazı Android telefonlara bildirim gönderildi ve sarsıntıya karşı uyarı yapıldı.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Zonguldak, İstanbul, Ankara, İzmit ve Sakarya'da da yakından hissedildi.

Depremin ardından sosyal medya kullanıcıları deprem sonrası yaşadıkları korkuyu kullandıkları sosyal medyada paylaşmaya başladı. Kullanıcılar aynı zamanda Android Deprem Uyarı Sistemi'ni de konuşmaya başladı. Bu sistem iddiaya göre Düzce Depremi'nde devreye girdi. Bu paylaşımlardan sonra "Android deprem uyarı sistemi nedir, Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?" gibi soruların yanıtı araştırılmaya başlandı.

NEDİR BU ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ?

Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirildi. Bu sistem Android akıllı telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Sistem, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor; cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan sürüm olarak güncel pek çok cihazda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi