İzmir’de düzenlenen MINEX, Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojik Fuarında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesine destek.

İzmir’de düzenlenen MINEX, Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojik Fuarında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi binasının olduğu gibi kalmasına yönelik düzenlenen imza kampanyasına destek verildi.

13-16 EKİM 2021 tarihleri arasında Fuar İZMİR de düzenlenen; MINEX, Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojik Fuarı ile IMMAT 8. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Anadolu, Medeniyet, Madencilik “ söyleşisi açılış konuşmasında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi binasının olduğu gibi kalmasına yönelik devam eden imza kampanyasına destek ve çağrı yapıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan gazeteci, yazar ve sunucu Metin Uca; “1906 yılında inşa edilmiş bir binadan söz etmek istiyorum. Bu bina yüz yıllık gelenekten geliyor ve Zonguldak’ta yani Türkiye madenciliğinin temelinin atıldığı en önemli kentte. Bu bina aynı zamanda sadece dönemin özelliklerini yansıtmıyor Atatürk’ün Zonguldak’a gelişindeki o simge mekana da ev sahipliği yapıyor. Bu binayı 65 yıldır Maden Mühendisleri kullanıyor ama şimdi bu bina değişiyor ve millet kıraathanesi oluyor. Niye burayı seçtiler onu bilmiyoruz. Bu binanın olduğu gibi kalması için düzenlenen imza kampanyasına bizlerde imza atarak destek verdik. Yani örgütlü yapıdan haz edilmeyen bir dönemden geçiyoruz” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi