Çaycuma Belediyesinin Eylül ayı olağan meclis toplantısında Çaycumalı Hasan Akgönül ve Nedim Kalembaşı’nın hibe ettiği 2 itfaiye aracı bağış olarak kabul edildi. Her türlü donanıma sahip araçlar, önümüzdeki günlerde Çaycuma’ya gelecek.

Çaycuma Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Meclisi Salonunda yapılan ve bir süre CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da izlediği toplantıya belediye meclisi üyelerinin yanı sıra belediye daire amirleri de katıldı. Bir randevusu nedeniyle toplantıdan erken ayrılmak zorunda kalan Demirtaş, Çaycuma’nın örnek bir şehir haline geldiğini söyleyerek, “Mecliste pek çok karar oy birliği ile alınıyor. Bu birlik beraberlik ruhunun sonuçları da ortada. Ben parti ayrımı gözetmeden bu güzel çalışmaların altına imza atan başta Başkanımız Bülent Kantarcı tüm meclis üyelerine, teşekkür ediyorum” dedi.

DSİ YENİ KÖPRÜYÜ ÇAYCUMA BELEDİYESİNE DEVREDİYOR

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın dönem içinde yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi sunduğu toplantıda tüm kararlar oy birliği ile alındı. Toplantıda, DSİ tarafından yapımı tamamlanan Çaycuma Güney Köprüsü’nün belediyeye devri ile ilgili protokol imzalayabilmesi için Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya yetki verilirken yeni marketlerin hangi usul ve esaslara bağlı olarak açılacağı konusunun Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği’nde belirlenmesine dair önerge Türlü İşler Komisyonu’na havale edildi.

ARAÇLAR BİZZAT SFEFAN HUNDT TARAFINDAN SEÇİLDİ

Gündemin önemli maddelerinden birini de kardeş şehir Lennestadt’ta yaşayan Çaycumalı Hasan Akgönül ve Nedim Kalembaşı’nın şartsız olarak hibe ettiği 2 adet itfaiye aracının bağış olarak kabulü oluşturdu. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Kantarcı, kardeş kent çalışmalarının Çaycuma Belediyesine sunduğu katkıların güzel bir örneğinin daha yaşandığını belirtti. Lennestadt’ın önceki dönem Belediye Başkanı Sefan Hundt’un araçların seçimi sürecine bizzat katılarak büyük kolaylık ve indirim sağladığını dile getiren Başkan Kantarcı, “Araçlar tam donanımlı olarak geliyor. İçindeki donanımın alınamayacağı fiyata iki adet itfaiye aracını alıyoruz. Bu araçları bize kazandıran Nedim Kalembaşı ve Hasan Akgönül kardeşimle aziz dostum Sefan Hundt’a tüm Çaycuma halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir sonraki toplantının 6 Ekim’de yapılması karar alınmasının ardından oturum sona erdi.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi