Almanya’nın Dormagen şehrinde yaşayan Zonguldak’ın Beycuma beldesinden Sertan-Berna Altınkaya çifti ellerinden alınan çocuklarını geri alabilmek için devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

Almanya’nın Dormagen şehrinde yaşayan Zonguldak’ın Beycuma beldesinden Sertan-Berna Altınkaya çiftinin 5 yaşındaki oğlu Kuzey Davut ile 1 buçuk yaşındaki oğlu Yakup Cemal, hastanede iken bir doktorun verdiği rapor sonucu Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından ellerinden alındı.

Edinilen bilgiye göre; Sertan-Berna Altınkaya çifti çocukları Yakup Cemal, evde masanın üzerinde otururken yere düşüp kolunu kırınca hemen hastaneye götürdü. Çocuğu hastanede muayene eden doktor tuhaf sorular sorunca, anne Berna Altınkaya’nın doktora durumu anlattığı, sorumlu doktorun ise muayene sonucunda bu tarz bir kırılmanın anne tarafından yapıldığına dair kasıtlı bir rapor düzenlediği ve bunun üzerine Gençlik Dairesi’ni (Jugendamt) devreye soktuğu, belirtilmekte. Ayrıca, Gençlik Dairesinin iki hafta aileye ve çocuklara baskı yaptıktan sonra, polis eşliğinde hastaneye gelerek çocuklara el koyduğu, belirtilmekte.

Çocukları ellerinden alınan gözü yaşlı anne ve baba bir an önce çocuklarının kendilerine geri verilmesini istiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Duesseldorf Konsolosluğu, kamuoyu ve STK’lardan destek bekliyor!

Editör: Haber Merkezi