Tüketici Hakları Derneği Zonguldak şube başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar sağlıklı bir şekilde nerelerde denize girebilirler. Tüketicilerin, sağlık, güvenlik ve bilgi edinme en temel haklarıdır” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Sağlık Müdürlüğünden açıklama bekliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Kapuz plajında yaşanan ve denize akan kanalizasyon nedeniyle bu bölgede ikinci bir duyuruya kadar denize girilmesinin sakıncalı olduğu Zonguldak Belediyesi tarafından bildirilmiştir. Ancak bu kirlilik nedeniyle rüzgarın sürekli yön değiştirmesi sonucunda bu kirliliğin nerelerde kadar ulaşabileceği ve bu yerlerde de denize girmenin sakıncaları konusunda vatandaş bilgilendirilmemiştir. Sağlık Müdürlüğü ve diğer yetkililer önce gerekli önlemleri alarak vatandaşı uyarmalı sonrasında alınan numuneler incelenerek kamuoyu aydınlatılmalıdır.

Yanı siz numune alırken vatandaş kirli denize girmiş olabilir. Bu nedenle bu kirliğin rüzgarın etkisiyle nereleri etkileyebileceği ve önlem olarak bu yerlerde denize girilmesinin sakıncalı olacağı vatandaşa ilan yoluyla iletilmelidir.

Vatandaşın sağlığı her şeyden önemlidir. Başta sağlık müdürlüğü ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaları için uyarıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi