Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Alaplı Meslek Yüksekokulu, “Endüstri 4.0 için Kontrol ve Otomasyon Uygulamaları'' projesi ile Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’nde yer aldı.

30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında yapılan TÜBİTAK 4007 projesine, Meslek Yüksekokulu adına “Endüstri 4.0 için Kontrol ve Otomasyon Uygulamaları” isimli proje ile Öğr. Gör. Zeki Kantemür katıldı.

Projede; PLC programlama, SCADA programlama, motor sürücülerinin bilgisayar ağına bağlanması için kalibrasyon yapma, TCP/IP ağı oluşturma ve bilgisayar ağ yönlendiricisi (Router) ile internet ağından TCP/IP ile oluşturma, yerel ağdaki sisteme kontrol sağlama uygulamaları hedeflenmiş ve sonuç alınmıştır. Proje uygulaması, TÜBİTAK 4007 kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Alaplı İlçe Müdürlüğü Bilim Şenliği kapsamında başarıyla sergilendi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği standta, şenlik boyunca TÜBİTAK Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan misafir oldu ve proje ile ilgili bilgi aldılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi