Alaplı ilçesinde inşaatına 2020 yılının ekim ayında başlanan, 50 yataklı C sınıfı Alaplı Devlet Hastanesi'nin inşaatına devam ediliyor.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, devlet yatırımları kapsamında inşaatına 6 ay önce başlanan Alaplı Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarının 2. Bodrum kat seviyesine kadar geldiğini belirterek, " Planlandığı tarihte, yani kasım 2022 tarihinde bitirilmesi için hiçbir engel görünmüyor. O tarihe kadar hastanemizi inşallah ilçemizin hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Karacan, şunları kaydetti:

"2 blok halinde inşa edilecek 50 yataklı devlet hastanesinin kapasitesi 60’a kadar çıkabilecek. Toplam 34 adet nitelikli hasta odası olacak. Bunun 15’i tek yataklı, 19’u iki yataklı olarak planlandı. 3 ameliyathanesi, 14 polikliniği, 7 diyaliz yatağı, 2 doğum salonu, 5 yoğun bakım yatağı ile ilçenin sağlık sorunlarına çözüm olacak. Yaklaşık bin 500 metrekare büyüklüğe sahip acil servis, 2 poliklinik, 15 müşahede yatağı ile hizmet verecek" (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi