Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilerle bir araya gelerek projeler hakkında bilgi verdi.

Makam odasında düzenlediği basın toplantısında şehrin sorunları ve projeler hakkında bilgi veren Alan, “Sahil düzenlemesi projemizin ihalesi TOKİ tarafından 9 Martta gerçekleştirilecek. Ondan sonraki süreçte de yasal prosedür işleyecek. En kısa sürede yüklenici firmaya yer teslimini yapıp Zonguldak’ın ve bizlerin yıllardır beklediği güzel bir sahil projesine kavuşacağız. Camlı Köşk dahil liman arkasına kadar olan bütün bölümü yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Sözlerine sahil projesiyle başlayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

SAHİL PROJESİNE KAVUŞACAĞIZ

“Sahil projemizle ilgili moralimiz bir parça bozuk. İhale tarihini 13 Şubat olarak açıklamıştık ama valilikten liman arkasına kadar olan sahil düzenlemesi projemiz ne yazık ki teknik şartnamedeki bir sıkıntı yüzünden 9 Mart tarihine ertelendi. O kadar bekledik 20 gün daha bekleyeceğiz. İhalemiz TOKİ tarafından 9 Martta gerçekleştirilecek. Ondan sonraki süreçte de yasal prosedür işleyecek. En kısa sürede yüklenici firmaya yer teslimini yapıp oradaki arkadaşları da boşaltıp biran önce Zonguldak’ın ve bizlerin yıllardır beklediği güzel bir sahil projesine kavuşacağız. Camlı Köşk dahil liman arkasına kadar olan bütün bölümü yeniden inşa edeceğiz. Projemizin içeriğinde 16 tane dükkan çıkıyor ve 16 tane eşdeğer büyüklükte tek tip dükkan olacak. Vatandaşımız gezdiği zaman tercihini ona göre yapacak. Orada ne yazık ki tasvip etmediğimiz, istemediğimiz görüntüler var. Herkes farklı farklı boyutlarda sokaklara taşmış nizamı yok. Bundan oradaki esnaflarımızda rahatsız vatandaşlarımızda rahatsız, bizlerde rahatsızız. Ama inşallah 9 Mart’taki ihale tamamlandıktan sonra projemiz başlar ve biran önce biter. Seneye bu zamanlarda inşallah sahilimizde rahat rahat 7’den 70’e herkes gezer diye tahmin ediyoruz.

ANKARA’DAN GREYDER VE YOL SÜPÜRME ARACI TALEP ETTİK

Zonguldak’ımızın sıkıntıları çok! Bizim bütçe olarak sıkıntılarımız olduğu için Ankara’daki büyüklerimizden bu konuda her daim destek istiyoruz. Sağ olsunlar vekillerimiz bize Ankara’da her kapıyı açıyorlar. Bizlerde özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kapılarını aşındırmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar aldığımız araç hibeleri vardı ama 1-2 tane daha eksiğimiz var o konuda da Ankara’da görüşmeler yaptık. Belediyeler Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan greyder ve yol süpürme aracı talebimiz var. Vekillerimizle beraber diğer belediyelerimizin taleplerini de iletiyoruz ve takip ediyoruz. İller Bankasıyla her zaman olduğu gibi para ve bütçeyle ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. 10 aydır maaşlarımızı ödemekle ilgili bir sıkıntı yaşamadık bundan sonrada yaşamayalım diye gayret gösteriyoruz. Belediyemizle iş yapan esnaflarımız, işadamlarımız var onlarında ödemelerini daha önceki gibi düzensiz değil taahhüt ettiğimiz şekilde düzenli yapıyoruz. Çünkü onlarında haklarını gözetmek zorundayız. Ufak esnafımızdan büyük müteahhidine kadar sayılarımız sınırlı belediye olarak onlara da sahip çıkmak zorundayız. Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar piyasaya olan müteahhit borcumuzu neredeyse yüzde 90’ını ödedik.

YAYA KALDIRIMI KULLANMA ALIŞKANLIĞIMIZ YOK!

Trafik sorunumuzu hepimiz biliyoruz ve yıllardan beri bunu yaşıyoruz. Ne yazık ki sabah ve akşam saatlerinde belli noktalarda sıkıntılar yaşıyoruz. Biz emniyet müdürümüz, trafikten sorumlu şube müdürü arkadaşlarımız ve trafik komisyonundaki meclis üyelerimizle beraber göreve geldiğimizden beri çalışmalar yapıyoruz. Birkaç denemede yaptık. En son denediğimiz 10 günlük süreç Ulu Camiye geçişte sıkıntı oluyor. Trafik ışığının orada 24 saniye gibi kısa süre yanması oradaki kavşağa kadar araçların yığılmasına sebep oluyor. Birde bunun üzerine Zonguldak’taki vatandaşlarımızın, hepimizin yıllardır yaya kaldırımı kullanma alışkanlığımız yok. Her noktadan karşıdan karşıya geçiş sağladığımız için, her yayanın yaya kaldırımı harici karşıdan karşıya bir adımı araçların firene basmasına sebep oluyor ve ister istemez sıkıntılar yaşanıyor. Biz bu uygulamayı 3 aydan beri planladık ve trafiğin nerelerde tıkandığını net görmemiz gerekiyordu. Belli zamanlarda vatandaşlarımızda ister istemez bunlardan şikayetçi oldu ama bizim vatandaşımıza çile çektirelim, eziyet edelim diye bir derdimiz yok. Denemeden bunu görme şansımızda yoktu. Zonguldak olarak trafiğimizin olmazsa olmazı Mithatpaşa Tünelleri. İnşallah kısa süre içerisinde tünel bitecek. Düzenlemeyi de biran önce ihaleye çıkartıp yaptırabilirsek Zonguldak’ta trafik derdi diye bir şey kalmayacak.

LAVUAR ALANI PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Lavuar alanı projemiz son sürece yanaştı. Mart ayı içinde Mimarlar Odamız, Şehir Planlamacılar İl Temsilciliği ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yeniden bir araya geleceğiz. Niyetimiz Haziran veya Temmuz ayları içinde burayı ihale aşamasına getirip kazmayı vurmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın, bizlerin en büyük beklentisi herhalde lavuar alanı projesidir. Köprü altı esnaflarımız sağ olsunlar duyarlılık gösteriyorlar ve gelip borçlarını yapılandırıyorlar. Bu hem Zonguldak’taki insanlarımızı rahatsız ediyor hem de orda ticaret yapan ama borcunu ödeyen, borcuna sadık insanları da rahatsız ediyor. Biz onlara Şubat sonuna kadar süre tanıdık 1-2 arkadaş kaldı inşallah onlarda en kısa zamanda yapılandırmalarını yapacaklar. Bu dertten en kısa zamanda hep beraber kurtulacağız.

KAR YAĞIŞINA HAZIRLIKLIYIZ

Hava şartları konusunda bir uyarı geldiği zaman tedbirlerimizi alıyoruz. Meteoroloji uzmanları Zonguldak’ı da içine kapsayan Batı Karadeniz’e uyarı metni yayınladılar. Cumartesi, Pazar günleri şehrimizde kar yağışının beklendiği söyleniyor. Bizde ona göre tedbirlerimizi aldık. Kar yağışıyla ilgili bizim personelimiz, araç ekipmanlarımız, tuzumuz her şeyimiz hazır. İnşallah bir sıkıntı yaşamayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi