Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şehrin cadde ve sokaklarını gezerek vatandaş ve esnaflarla bir araya geldi.

Her zaman halkımızın içinde olacağımızın sözünü vermiştik diyen Alan, “Belediye Binamızda halk günleri yapıyorduk buna pandemi sebebiyle ara verdik. O nedenle cadde ve sokaklarımızı gezerek vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek istiyoruz” dedi.

Ezber bozmaya çalıştıklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

VATANDAŞLARIMIZLA DAHA FAZLA ZAMAN GEÇİRMEK İSTİYORUZ

“Mümkün olduğu kadar makamda oturmak yerine caddelerimize, sokaklarımıza çıkarak vatandaşlarımızla daha fazla zaman geçirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz Zonguldak halkı olarak bunlara alışık değiliz. Zonguldak olarak Belediye Başkanı osun, siyasiler olsun genel anlamda sahada görmeye pek alışık değiliz. Biz ezber bozmaya çalışıyoruz. Çünkü he zaman halkımızın içinde olacağımızın sözünü vermiştik. Vatandaşımızın ve esnafımızın illaki belediye başkanından mahallesiyle ilgili, kendisiyle ilgili bir talebi oluyor ya da genel anlamda Zonguldak’la ilgili bir görüşü oluyor. Bazen bizlere çok önemli dönüşlerde oluyor. Biz birlikte yöneteceğiz derken bunu kastetmiştik. Vatandaşımız belki bizim o mahalle veya sokakta görmediğimiz sorunu oranın kendi yaşayanı olduğu için çok net olarak bize ifade edebiliyor. Bizde o doğrultuda arkadaşlarımızla yeniden istişare edebiliyoruz. Bu çok önemli ayrıca vatandaşımız derdini anlattığı zaman çok mutlu oluyor.”

ZONGULDAK’IMIZI RİSKE ETMEYELİM!

Pandeminin devam ettiğini ve vakaların Zonguldak’ta yüksek seyrettiğini ifade eden Alan, “Belediye Binamızda halk günleri yapıyorduk buna pandemi sebebiyle ara verdik. O nedenle cadde ve sokaklarımızı gezerek vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek istiyoruz. Ancak pandemi ne yazık ki halen devam ediyor, vakalar istediğimiz oranlarda değil. Halen Zonguldak’ta yüksek seyrediyor. Malum Gazipaşa Caddesi, Soğuksu ve Acılık olmak üzere üç tane ana arterimiz var. Ne yazık ki 19 mahallemizdeki 110 bine yakın insanımız dönüp dolaşıp buralara geliyor. Bankalar, kamu kurumları, marketler ve alışveriş ortamları burada olduğu için sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyene çok dikkat edeceğiz. Bu kurallar olmazsa olmazımız çünkü yakınlarımızın sıkıntı yaşamasını, can kaybını ve daha önce yaşadığımız kısıtlamaları istemiyoruz. Ayrıca etrafımızı da kontrol ediyoruz. Çevre ve temizlik noktasında adım adım iyiye doğru gidiyoruz ama vatandaşlarımızdan özellikle şunu rica ediyorum; lütfen etrafımızı kirletmeyelim, çevremizi kirletmeyelim, Zonguldak’ımıza sahip çıkalım. Aslan yattığı yerden belli olur. Birbirimize destek olalım. Tabi ki bizim görevimiz temizlemek ve biz sabah akşam temizlemeye razıyız ama nasıl olsa belediye temizliyor diye etrafımızı kirletmeyelim. Özellikle maske ve eldiven gibi atıkları bizim koyduğumuz çöp kovalarına atalım. Ne kendimizi, ne sevdiklerimizi, ne etrafımızı nede Zonguldak’ımızı riske etmeyelim” diye konuştu. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi