Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Belediye Meclis toplantısının ardından projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alan açıklamasında, “Ankara köprüsü mevkiinde yapılacak olan yeni köprünün tamamlanmasının ardından Fevkani köprüsü yıkılacak” diyerek şunları söyledi:

“Yeni yapılacak olan köprünün bitmesinden sonra yıkım ihalesi de hazır. Bir dahaki hafta ihalesi yapıldıktan sonra daha önce de söylemiştim Aralık ayında bir aksilik olmazsa yeni yapılacak köprü çelik kaplı 22 metre genişliğinde tarihi Ankara köprüsüne paralel daha önce de sosyal medya hesaplarından gösterdiğimiz sizlerin vatandaşlara izlettirdiği yeni köprü yapımı bittikten sonra bir önce köprü yıkımına başlanacak. Süreci beklemek zorundayız. Alternatif yolları tam olarak bitirmeden her hangi bir yıkım işlemi yapmamız trafik anlamında şehrimizi, hepimizi sıkıntıya sokar. O yüzden bekliyoruz, yeni köprü bitikten sonra Fevkani köprüsünün yıkımına başlanacak”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptıkları görüşmelerin ardından Çevre Bakanlığının sahil projesinin tesliminin önümüzdeki hafta olacağını söyleyerek, “Sahil projesinde ufak tefek değişiklikler yapacağız” diyerek şunları söyledi:

“En geç bir dahaki hafta bize verileceğini söyledi Çevre Bakanlığı’ndaki yetkililer, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğümüz yazıyı takip ediyor. İnşallah önümüzdeki hafta teslim aldıktan sonra orada ufak, tefek daha önce de konuştuğumuz eksik kalan noktalar var onları da Zonguldak Belediyesi olarak tamamlayıp ışıklandırmasından, peyzaj anlamında bazı şeylerin yapılması anlamında biz de bir çalışma programı oluşturup en kısa zamanda inşallah vatandaşımızın istediği şekilde, eksikliklerin tamamen ortadan kaldırılıp, bertaraf edilmiş bir şekilde sahil projesi Zonguldak’ımıza çok yakıştı. İnşallah daha da güzelleştireceğiz devirden sonra”

“MERKEZ ÇARŞISI ÖNEMLİ HASSAS BİR KONU”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Merkez Çarşısının imar planı değişikliğiyle ilgili açıklamasında ise, “Bu tabi önemli, hassas bir konu. Bizler hem hukuki olarak, hem de insanı olarak en doğru kararı vermek için komisyondaki arkadaşlarımız 10 günlük süreyi kullanmak istediler. Çok ince eleyip, sık dokuyorlar” diyerek şunları söyledi:

“Şöyle düşünmek lazım; orada 120’nin üzerinde esnafımız var. O insanlarımız da biri an evvel hem kendilerine yakışır şekilde, hem de Zonguldak’ımıza yakışır şekilde bir iş merkezinin inşa edilmesini ve tekrar ticaretlerine dönmek istiyorlar haklı olarak. Biz de bu noktada tabiki onların mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz ama bu tabi sadece AK Parti’nin oy çokluğu ile geçmesinden ziyade keşke bütün siyasi partiler buna ‘tamam’ dese de oy birliği ile geçip oradaki insanlarımızın hiç birini mağdur etmeden, istedikleri gibi hem şehrimize yakışır, hem de hukuken hiçbir Meclis üyesi sıkıntı yaşamadan inşallah bu süreç geçilir. Tabiki onların talebi belli 12 kat istiyorlar, onlar kendilerince 12 katlı iş merkezinin yanına emsal gösteriyorlar. Ama dediğim gibi bunun bir süreci var. Komisyondaki arkadaşların evrakları tamamen inceleyip, en doğru kararı vermesi için süreye ihtiyaçları vardı. İnşallah Kasım ayındaki Mecliste en sağlıklı kararı, hem Zonguldak’ımız için hem de orada ticaretlerini şu an ara vermek durumunda kalan esnaflarımız için en doğru, en sağlıklı, en iyi kararı veririz. Bir an evvel inşaat başlar o insanlarımız da bir an evvel ticaretlerine dönerler” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi