Zonguldak Belediyesi ile Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Zonguldak Belediyesi ile Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde gönüllü kan bağış kampanyası Belediye Meclis Salonu ve Fen İşleri Şantiyesinde gerçekleştirildi.  

Zonguldak Kızılay Kan Merkezinde uzun yıllar başarıyla görev yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kan bağışı kampanyasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ALAN: “VATANDAŞLARIMIZI KAN VE CAN DOSTU OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Kızılay Kan Merkezimiz ile beraber belediyemizde kan bağışı kampanyası düzenledik. Kızılay’a 15 yıl hizmet ettim şimdi ise Zonguldak Belediye Başkanı olarak belediye personellerimiz, vatandaşlarımız ve gönüllü Kızılay dostlarına yönelik bir etkinlik yapıyoruz. Şubat ve Mart ayları soğuk hava sebebiyle Türk Kızılay’ının gönüllü kan bağışçılarına ulaşmakta sıkıntı yaşadığı ve bu sebeple hastanelerimizden vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verme noktasında bir parça sıkıntı yaşadığı zor günlerdir. Bizde bu derdi en iyi bilenlerden biri olarak arkadaşlarımıza bu noktada yardımcı olmak adına duyarlılığın daha da yayılması için bugün belediye binamız ile fen işleri şantiyemizde tüm çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik gönüllü kan bağışı kampanyası düzenledik. İnşallah burada alınan gönüllü kan bağışları ihtiyaç sahiplerine arkadaşlarımız tarafından ulaştırılır ve hasta yatağında kan bekleyen vatandaşlarımızda biran önce hayata tutunurlar. O nedenle Zonguldak Belediyesi olarak ‘Bu hilal sensiz olmaz’ diyoruz ve gönüllü tüm kan bağışçısı dostlarımızı kan bağışında bulunmaya, 20 dakikalarını ayırarak kan dostu ve can dostu olmaya davet ediyoruz.”

BABALIK: “EL BİRLİĞİ İLE ÜLKENİN KAN İHTİYACINI ÇÖZEBİLİRİZ”

Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Murat Babalık ise şöyle konuştu: “Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri bize destek olurlarsa el birliğinde ülkenin kan ihtiyacını daha çabuk çözebiliriz. Biz vatandaşlarımızla Zonguldak kent merkezi ve ilçelerde düzenlediğimiz kampanyalarla kan bağışı etkinliği yapıyoruz ama kurumların bize destek olması çok daha önemli. Bilindiği gibi Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan senelerce kan merkezimizde bizim müdürlüğümüzü yaptı. Zonguldak Kızılay Kan Merkezi için çok güzel çalışmaları oldu. Bugün onunda desteğiyle birlikte Zonguldak Belediyesinde kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Başta belediye başkanımız olmak üzere tüm belediye personeli ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlığı yerinde olan tüm duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi