Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ankara’da Zonguldak adına verimli toplantılar yaptıklarını belirtti.

Sahil Park Projesinde nihai kararın açıklanmasının ardından Nisan sonu Mayıs başı gibi ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini ifade eden Alan, “Sahil Park ihalesi 9 Mart Pazartesi günü gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız gibi bende nihai kararı sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah hayırlısıyla ihaleyi alan yüklenici firmaya biran önce yer teslimini yaparız ve sahil projesi biran önce hayata geçer” dedi.

Ankara ziyaretleri, Corona virüs ve Zonguldak gündemi hakkında açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

ANKARA’DA VERİMLİ TOPLANTILAR YAPTIK

“Pazartesi günü Belediyeler Birliğimizin deprem ve afetlerle ilgili istişare toplantısına İmar Müdürümüzle beraber katıldık. Tüm belediyelerde oradaydı. Toplantımızda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Afat Başkanımız ile birlikte tecrübe paylaşımı yapan belediye başkanlarımız ve bakan yardımcılarımız vardı. Verimli ve güzel bir toplantı yaptık. Salı günü ise İller Bankası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ilgili genel müdürlerimizle kendi randevularımız vardı onlarla görüştük mecliste de vekillerimizle beraberdik. Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldık. Perşembe günüde otopark yönetmeliğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığında toplantımız vardı. Ankara’da 4 gün süresince verimli toplantılar geçirdik. Bugün ise şehrimizde kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam ediyoruz.

SAHİL PARK PROJESİ BAŞLAYACAK

Sahil Park ihalesi 9 Mart Pazartesi günü gerçekleştirildi. Yetkililerden aldığım son bilgiye göre önümüzdeki Pazartesi günü nihai kararı bize bildirecekler. Vatandaşlarımız gibi bende nihai kararı sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah hayırlısıyla ihaleyi alan yüklenici firmaya biran önce yer teslimini yaparız ve sahil projesi biran önce hayata geçer. TOKİ bu konularda tecrübeli bir kurum ihaleyi alan firmanın yeterliliklerine bakıyor ve evraklarını inceliyor. Pazartesi günüde inşallah ihaleyi kim aldıysa duyurur bizde biran önce ihaleyi alan firmayla irtibata geçeriz. Zonguldak olarak müteahhitlerde hep talihsizlik yaşadık. Uzatıldı, müteahhit değişti, yapamadı, gecikti inşallah bu süreçte öyle bir şey olmayacak. Ben şahsım ve belediye adına söz veriyorum bu işlerin yakinen takipçisi olacağım. Niyetimiz Nisan sonu Mayıs başı gibi ilk kazmayı vurmak.”

CORONA VİRÜS KONUSUNDA TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

Corona virüs konusuna da değinen Alan, “Türkiye’de sabah itibariyle ikinci vakada saptandı. Bakanımız tarafından yapılan açıklamada birinci vakaya yakın çevresinden teması olan vatandaşımız olduğu söyleniyor. Allah’a şükür başka bir vakaya da saptanmadı. Bizde Zonguldak’ta tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Bütün vatandaşlarımızın, kurumlarımızın üstüne düşen görevler var. Bizde belediye olarak Cumartesi gününden itibaren dezenfeksiyon işlemlerine başlayacağız. Ama biz ne kadar dezenfeksiyon işlemlerini yaparsak yapalım iş tamamen vatandaşımızın kişisel hijyeninde bitiyor. Tokalaşmayalım, bu aralar çok sarılmayalım dememizdeki kastımız el hijyeninin önemidir. Çünkü bu virüsler damlacık yoluyla bulaşıyor. Hapşurduğumuz zaman genelde ağzımızı elimizle kapatıyoruz ve elimizi dezenfekte etmeden bir kişiyle tokalaştığımızda ya da elimizi yüzümüze veya ağzımıza sürdüğümüzde bunlar en büyük risktir o yüzden mümkün olduğu kadar el hijyenine dikkat edelim. Vatandaşlarımız ister istemez sosyal medyadan etkileniyorlar ama panik yapmamalıyız. Çünkü panik bize bir şey kazandırmaz sadece tedbirli olacağız. 14 kuralını takip etmeliyiz ve uygulamalıyız. Tekrar söylüyorum en önemli şey el hijyeni, tedbirli olmak ve panik yapmamak” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi