Zonguldak Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ilk birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ilk birleşimine belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Turgut Aydın’ın, su tarifeleriyle ilgili tarifelerin tekrar plan bütçe komisyonunda görüşülmesi ve gündeme alınması yönündeki önergesi Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin oylarıyla ret edildi.

Toplantıda konuşmaların uzaması üzerine araya girerek belirtilen konulara cevap veren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “İnşallah 10 gün içerisinde TOKİ yetkilileriyle yapmış olduğumuz en son görüşmede aldığımız net bilgi şu; Lavuar Alanı ihale tarihini 10 güne kadar açıklamış olacağız. Lavuar Alanında ticari bir faaliyet olmayacak. Tamamen vatandaşlarımızın istifade edebileceği, nefes alabileceği bir alan olacak. Çarşı merkezinde yıllardır boş, mezbele şeklinde duran bir yeri inşallah Zonguldaklı hemşerilerimizin kullanımına sunulması için adım atılacak. Sahil düzenlemesi Haziran ayı gibi Zonguldaklı hemşerilerimizin kaliteli vakit geçirebileceği bir yer olacak. Fener Mahallesi için bir projemiz var. İnşallah o da Mart ayına kadar ihale aşamasına gelmiş olacak ve başladıktan sonra en geç bir sene içerisinde bitirmiş olacağız. On numara bir proje ile vatandaşımızın karşısına çıkacağız. Kapalı alanlarda çok fazla bulunmamız çok sağlıklı değil. O nedenle bir birimizi riske etmeyelim. Malum Zonguldak ne yazık ki yine sıkıntılı bir süreçte” dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Meclisi gündemindeki maddeler görüşüldü. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi