Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, milletvekili olmak gibi düşüncesinin olmadığını bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istediğini söyledi.

Belediye Toplantı Salonunda gazetecilerle bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, projeler, devam eden çalışmalar ve siyasetteki hedefleri hakkında şunları söyledi.

15 ARALIK GİBİ FEVKANİ KÖPRÜSÜNÜN YIKIMINA BAŞLANACAK

“Fevkani Köprüsü konusunda biz yasa gereği oradaki esnafımıza 120 günlük süre vermiştik sonrasında 1 ay da yasa gereği uzatmayı verdik ve 15 Eylül itibariyle süre doldu. Malum bir alternatif köprü yapmamız gerekiyor ve Ankara Köprüsü yanına planlamasını yaptık. İnşallah önümüzdeki hafta yapımına başlanacak. Çevre yolunu rahatlatacak yeni köprünün 2-2 buçuk ay süreceği tahmin ediliyor. Ama bu köprüyü yapmadan Fevkani Köprüsüyle ilgili bir şey yapma şansımız yok. Bu köprüyü yapmazsak trafikte sıkıntı yaşarız. Bu yapılana kadar köprüyle ilgili yıkım başlamayacak. 1 – 15 Aralık gibi Fevkani Köprüsünün yıkımına başlanacağını ümit ediyoruz. Köprü Başı esnafıyla konuştuk bu kapsamda Pazar günü oranın yıkımına da başlanacak.

SAHİL PROJESİNİN TAHSİSİNİ İSTEDİK

Sahil Projesini TOKİ bakanlığa devretti bizde bakanlıktan resmi yazı ile tahsisini istedik. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız belediyeye oranın tahsisini yapacak. Biz orayı devraldıktan sonra ufak tefek eksikliklerini tamamlayacağız. Sahil Projesinin olduğu alanda orada daha önce ticaret yapmamış hiçbir esnaf ticaret yapmayacak.

TOPLAMDA 590 KONUTLUK TOKİ PROJESİ BAŞLAYACAK

TOKİ’de 1. Etap tamamlandı ve insanlarımız oturmaya başladı 2. Etabında zaten sözünü vermiştik. 2. Etabın ihalesi ikinci kez yapıldı yaklaşık 369 konut olması lazım ve önümüzdeki günlerde Rat bölgesindeki TOKİ’nin devamının sözleşmesi imzalanacak. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Sosyal Konut Projesi içerisinde değildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Sosyal Konut Projesi kapsamında ilimizde 1550 ye yakın TOKİ konutu yapılacak. 222 konuta yakın Zonguldak merkezde TOKİ projemiz var. TOKİ anlamında Zonguldak’ta önümüzdeki günlerde toplamda yaklaşık 590 konutluk proje başlamış olacak.

LAVUAR ALANI FLAŞ PROJEMİZ

Lavuar Alanı projesi ile ilgili şöyle bir durum var. Orada yeraltındaki sıkıntı bizi ve müteahhidi gerçekten sıkıntıya sokuyor. Orası bizim en flaş projemiz. O proje için kafamızda bir şey tasarladık. Esnaf ve halkımızın talepleri doğrultusunda orayı hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz.

MİLLETVEKİLİ OLMAK GİBİ DÜŞÜNCEM YOK

Benim milletvekili olmak gibi bir düşüncem yok. Ben Zonguldak Belediye Başkanı olarak siyasete devam etmek isterim. Eğer Allah sağlık sıhhat verir büyüklerimiz uygun görür teveccüh gösterirse benim ekibimle beraber Zonguldak’la ilgili hayallerim var. Valilik binasının ortadan kaldırılıp meydan yapılması, Belediye Binasının yıkılıp kullanıma açılması, kentsel dönüşüm gibi düşüncelerimiz var. Artık vatandaş zorluğa değil aldığı hizmetin kalitesine bakıyor. Hizmet vermek zorundayız. Biz bunların hepsini bilerek bu göreve talip olduk. Vekillerimiz ya da milletvekilliği makamı yanlış anlamasın ama Belediye Başkanlığı benim için çok daha değerli. Hedefim Belediye Başkanlığıydı Allah nasip etti hedefime ulaştım bir dönem daha bu hayalimi ekip arkadaşlarımla birlikte devam ettirmek istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi