Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, lavuar alanı, manolya park ve merkez çarşısı için önemli açıklamalar yaptı.

Lavuar Alanı ihalesinin kısa bir süreliğine rötar yaptığını belirten Alan, “İnşallah çok kısa bir rötardan sonra lavuar alanı projesi hayata geçer ve vatandaşlarımızın hizmetine biran önce sunarız” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

LAVUAR ALANI İHALESİ RÖTAR YAPTI

“Lavuar Alanı hakkında TOKİ yetkilileri hepimizin yıllardır beklediği Lavuar Alanı ihalesinin 26 Şubat 2021 tarihinde yapılacağı söylenmişti bizlerde bu müjdeyi vatandaşlarımıza vermiştik. Ama projenin içindeki küçük tadilatlar ve revizyon ihtiyaçları doğduğu için kısa bir süreliğine lavuar alanı ihalesi rötar yaptı. Buranın çok hassas ve özellikleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinde de bu tip tepkinin gelmesi bizleri mutlu etti.  Demek ki artık onlarda burayı Zonguldak’ımız için çok istiyorlar. İnşallah çok kısa bir rötardan sonra lavuar alanı projesi hayata geçer ve vatandaşlarımızın hizmetine biran önce sunarız.

MANOLYA PARK 7’DEN 70’E HERKESİN KULLANACAĞI BİR ALAN OLACAK

Manolya Park dediğimiz bölge geçtiğimiz yıllarda İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi ve bir müstecir burayı alarak hizmetini sürdürüyordu. Uzunmehmet Camiinin yanında halkımıza daha açık, daha yeşil, peyzaj açısından 7’den 70’e halkımızın daha çok faydalanacağı bir alanın uygun olacağına Çevre ve Şehircilik Bakanımız, valiliğimiz ve biz kanaat getirdik. İnşallah sayın cumhurbaşkanımızın 8 Mayıs 2021 tarihinde Uzunmehmet Camiinin açılışı ve şehrimizi ziyaret için geldiğinde Manolya Park diye tabir ettiğimiz alanında peyzaj çalışmaları biter. Vatandaşımızın daha kaliteli vakit geçireceği bir alanı inşallah hep beraber kazanırız. Bizim bilgimiz dahilinde oluyor ama yer İl Özel İdarenin olduğu için orda ki yüklenici ile ilgili süreci valiliğimiz ve İl Özel İdare Genel Sekreterimiz takip ediyor. İnşallah 8 Mayıs’ta sayın cumhurbaşkanımız geldiğinde cami açılışımızı ve oradaki sosyal tesisin açılışını hep beraber yaparız.

MERKEZ ÇARŞISI İÇİN DEPREME DAYANILIRLIK TESTİ YAPTIRIYORUZ

Merkez Çarşısı esnaflarımızla geçtiğimiz günlerde belediyede misafir edip süreçle ilgili konuşmuştuk. Merkez Çarşısı ile ilgili süreci 12 Şubat’ta oradaki esnaflarımıza tebligat yapmak kaydıyla binanın depreme dayanıklılık testinin yapılması için talepte bulunduk yasal süre doldu. Merkez Çarşısı esnaflarımız bu testi yaptırmadığı için belediye olarak depreme dayanıklılık testini yaptırıyoruz. Mart ayının sonlarına doğru test sonucuna göre bir yol alacağız. Son aldığım bilgiye göre zaten oradaki esnaflarımız kendi aralarında bir tüzel kişilik kurarak yönetim oluşturmuşlar. Oradaki esnafımızda artık biran önce kararın verilip ticaretlerinin daha iyi hale gelmesi için daha dayanıklı ve yeni binada ticaretlerine devam etmek istiyorlar. Merkez Çarşısı Zonguldak’ın kalbinde gözbebeği bir yer ama şuan ki görüntüsüyle depreme dayanıklı mı dayanıksız mı soru işaretleriyle herkesin aklı karışık. İnşallah test sonucuna göre en sağlıklı kararı vereceğiz. Oradaki esnaflarımız ister kendileri yapmak ister ya da birine yaptırmak isterler. Bizler elimizden gelen desteği vereceğimizi kendilerine söyledik. İnşallah merkez çarşısı yenilenir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi