Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediyenin yoğun kar yağışında yaptığı çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Kar kalınlığının kent merkezinde 55 santimetre yükseklerde ise bir metreyi bulduğunu belirten Alan, “150 personelimiz, 30 iş makinamızla vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz” dedi.

Gece-gündüz demeden sahada olduklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

YOĞUN KAR YAĞIŞIYLA MÜCADELE EDİYORUZ

“Zonguldak’ımızda yaklaşık beş gündür soğuk hava koşulları ve yoğun kar yağışıyla mücadele ediyoruz. Şehir merkezinde ölçülen kar kalınlığı yaklaşık 55 santimetre ama biraz yükseklere çıktığımız zaman bir metreyi bulan kar yağışıyla mücadele ediyoruz. 150 personelimiz, 30 iş makinamızla başta ana arterler olmak üzere hastane yollarımızı mümkün olduğu kadar vatandaşımızın mağdur olmaması için personellerimizle elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Hamt olsun bu sene su kesintisi yaşamadık. Şuan barajımız dolmuş durumda. Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan sabahta da saat 03-50 itibariyle Enerji-Sa elektriği kesmek zorunda kaldı. Hatların zayıflığından dolayı baraja giden 4 farklı yerde ana enerji hattımızda kopmalar olduğu için 11 saatlik tamirattan sonra baraja tekrar elektrik verildi. O sürede de Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da katkısıyla Zonguldak Belediyesi olarak alıp barajın orada tahsis ettiğimiz jeneratörümüz yaklaşık 11 saat aralıksız çalışarak vatandaşımızın su kesintisi yaşamaması için fayda sağlamış oldu.

VATANDAŞLARIMIZ MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÖZEL ARAÇLARINI KULLANMASIN

Belki de son 20 yıldır bu kadar soğuk bir havayla ve bu kadar yoğun kar yağışıyla bırakın Zonguldak’ı ülkemizde karşılaşmadı. 18 yıl sonra Marmaris’e kar yağdı, Antalya merkezde bile kar yağışı görüldü. Elimizden geldiği kadar sayın valimizin koordinasyonunda bütün kamu kurumlarıyla beraber bizlerde Zonguldak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Bizlerin bu gayretinin yanında vatandaşlarımızdan da isteklerimiz var. Özellikle özel araçlarını kullanan hemşerilerimizden eğer kar lastikleri yoksa mümkün olduğu kadar trafiğe çıkamamalarını rica ediyoruz. Çok elzem işleri yoksa da özel araçlarını kullanmamalarını rica ediyoruz. Sokak hayvanlarımızla ilgili belediyemiz olarak anons yapıyoruz, mahalle ve sokaklara ekiplerimizle besleme yapıyoruz. Ama vatandaşlarımızdan da sokak canlıları için bir kap yemek koymalarını rica ediyoruz. Elektrikle ilgili Bedaşla yine ufak tefek sorunları ne yazık ki yaşıyoruz. Sadece Zonguldak Belediyesi olarak Cumartesi gününden bu güne kadar yaklaşık 200 tane ağaç devrilmesine müdahale ettik. Halen müdahale etmek için bekleyen yerlerde var.

ANA ARTER YOLLARIMIZ BİR DAKİKA BİLE KAPANMADI

Sadece dün akşam saatlerinden bu güne kadar 30 santim kar yağdı. Malumunuz 375’e yakın sokağımız, 65’e yakın caddemiz ve bir o kadarda ara sokağımız var. Yoğun kar yağışı devam etiği için yeni açıtımız yerlerde bile sıkıntı yaşıyoruz. Dün gece itibariyle 30 sokağımızda sıkıntı vardı ama bu sabah itibariyle bu sayı 80’e çıktı. Gerçekten mesai arkadaşlarımız çok fazla efor sarf ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Gece-gündüz demeden sahadayız. Bu soğukta çalışmak kolay değil ama bu bizim asli görevimiz. Tuzlama bir yandan devam ediyor ve bu sefer taraflı tarafsız herkesten teşekkür alıyoruz. Ana arterlerimiz 5 günden beri bir dakika bile kapanmadı. Ana hedefimizde bu. Vatandaşlarımızdan haklı olarak çok talep geliyor. Ekiplerimizle birlikte koordineli olarak mağduriyetleri gidermek için gayret gösteriyoruz. Tahminler yarın akşam itibariyle kar yağışının sona ereceği yönünde. Ama arkasından buzlanma ve don olayı riski olduğu için biz her türlü tedbirimizi aldık. Ufak tefek eksiklikler olacaktır ama bu karda kışta sahada gayret gösteren arkadaşlarımız için biraz empati yapalım kendimizi onların yerine koyalım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi