Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimizin, her zaman onur ve gurur kaynağımız olduğunu ifade ederek, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele etmiş Gazilerimiz; kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın abideleşmiş birer sembolü olarak her zaman gönüllerimizde hak ettikleri yeri almaktadırlar.

Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimiz her zaman büyük onur ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Gazilerimiz, vatan için, bayrak için, hürriyet için, ezan için hiç tereddüt etmeden canları pahasına vatan topraklarını korumak için Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi