Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kentte yaptıkları çalışmaları değerlendirerek “Söz verdiğimiz projelerin daha da fazlasını hayata geçirerek Zonguldak’ımıza değer katmak istiyoruz” dedi.

Çalışmaları yaparken başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları, desteği ve talimatlarıyla yapıyoruz diyen Alan, “Projelerimizle Zonguldak’ta ki vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek için bütün mesai arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz ve bine yakın çalışanımızla gayret gösteriyoruz.”

Derdimiz hizmet üretmek diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

DOKSAN BİN TONDAN FAZLA ASFALT DÖKTÜK

“Vatandaşlarımızın 2019 seçimlerinde sahada aday olarak gezdiğimizde en büyük sıkıntısı, derdi, talebi oldu. Gerçekten yol anlamında çok büyük sıkıntı yaşıyorduk. Anayollarda bile hep beraber çile çekiyorduk. Göreve başladığımızda ilk başladığımız iş söz verdiğimiz gibi yollarımız oldu. 90 bin tondan fazla asfalt döktük. Parke ve beton yol çalışmalarını mahalle ve sokak ayrımı gözetmeksizin nerede ihtiyaç varsa, nerede bir vatandaşımızın talebi, mağduriyeti varsa arkadaşlarımızla beraber planlı ve projeli bir şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Sosyal donatı anlamında ne kadar eksik olduğumuzu iyi biliyorduk, vatandaşlarımızın taleplerinden biriside buydu ve bunlara ağırlık verdik. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 4 Haziran’da Uzunmehmet Camiimiz halkımızın hizmetine açıldı. Cami ve yanındaki 12 dönümlük rekreasyon alanında millet bahçesi ile vatandaşımızın 7’den 70’e rahatça nefes alabileceği, denizle haşır neşir olabileceği bir ortam sağladık.

LAVUAR ALANI PROJESİNE BAŞLADIK

Sahil Projemiz için yüklenici firma Şubat ayında biteceğini söyledi bizde yakinen takip ediyoruz. Lavuar Alanı projesine başladık. İnşallah bir yıl içerisinde vatandaşımızın rahatça gezip tozabileceği lavuar alanı projesini dokusuna, endüstriyel mirasına saygı duyarak özen göstererek hayata geçirmiş olacağız. Fener Projemiz hayata geçiyor ihale tarihini almak üzereyiz. Sahille beraber inşallah varagele birlikte birleşimini yapıp sosyal donatı anlamındaki eksiklerimizi kapatmaya çalışıyoruz. Kapuz Plajını revize ettik. Engelli vatandaşlarımızın, evlatlarımızın nefes alabileceği, eğitim alabileceği, kurslarla sosyalliklerini artırıp hayatın içine daha iyi katılım sağlayabileceği Engelsiz Yaşam Merkezini BAKKA işbirliği ile beraber hayata geçirdik. Belediye Kültür Merkezimizin yapım ihalesi 2022 yılı için planlandı. İnşallah o tarihi binada tekrar daha çok kursiyerimiz orada çeşitli kurslarla kendini geliştirebilecek. Belediye Sineması olan bölümü tekrar hayata kazandırıp gençlerimizin müsamere için uygun ortam olmasını istiyoruz. Devlet Tiyatrolarıyla ilgili sayın bakanımızdan haftada veya iki haftada bir buraya gelmesiyle ilgili talebimiz vardı buda olumlu karşılık buldu.

ÇALIŞMALARIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİYLE YAPIYORUZ

Biz bu çalışmaları yaparken başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları, desteği ve talimatlarıyla yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda fahri hemşerimiz sayın bakanımız Murat Kurum’u unutmak mümkün değil. Gerçekten bizler kadar Zonguldak’ı düşünüyor ve Zonguldak’ın derdiyle dertleniyor. TOKİ vasıtasıyla olsun Emlak Konut vasıtasıyla olsun bizlere çok büyük destek oluyor. Acılık’ta ki iş merkezi inşaatımız son sürat devam ediyor ve arkadaşlar önümüzdeki yaz sonunda biteceğini söylüyorlar. Orada da vatandaşlarımıza yakışır bir iş merkezi hayata geçecek. Park Bahçeler anlamında her mahallemizdeki bütün çocuk parklarını revize ettik. Yeni çocuk parkları da açtık. En kısa zamanda İnağzı Mahallemizde inşa ettiğimiz İnağzı Parkımızı açacağız.

ZONGULDAK’IMIZA DEĞER KATMAK İSTİYORUZ

Projelerimizle Zonguldak’ta ki vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek için bütün mesai arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz ve bine yakın çalışanımızla gayret gösteriyoruz. İnşallah dönemimizin sonuna kadar sahada söz verdiğimiz projelerin daha da fazlasını hayata geçirerek Zonguldak’ımıza değer katmak istiyoruz. Vatandaşımızın beklentisi hizmet bizimde hizmetten başka derdimiz yok. Onun dışındaki hiçbir konu bizi ilgilendirmiyor. Kulağımızı tıkadık sadece vatandaşlarımıza hizmetkar olmak için arkadaşlarımızla gece gündüz demeden dertleniyoruz. Cumhuriyetin ilk şehri, emeğin başkenti Zonguldak’ımız her zaman fazlasını hak ediyor. İki seneye yakındır pandemiyle boğuşuyoruz. Küresel bir salgın, küresel bir ekonomik krizle boğuşuyoruz ama biz bu güne kadar bir kere bile bunu konuşup mazeret üretmedik. Derdimiz hizmet üretmek. Vatandaşlarımızın bu konudaki teveccühü bizi daha da motive edip heyecanlandırıyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi