Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediyenin yoğun kar yağışında yaptığı çalışmaları değerlendirdi, kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Bizden önce yüzde 80 altyapı bitti deniyordu ama öyle olmadığını gördük diyen Alan, “Zonguldak’ta biz belediyeyi devraldığımız zaman dedik ki; belki bir çatı kurulmuştur üzerine bizde ekleme yaparız ama biz öyle bir çatı bulamadık. Biz enkaz devraldık. Her anlamıyla enkaz devraldık. Mali ve idari anlamda da enkaz devraldık” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, belediye toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

BİZLE İLGİLİ KONULAR İÇİN HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM

“Kar yağışı Zonguldak’a deniz tarafından geldiği zaman çok yoğun olduğunu 2012 ve 2016 yıllarında tecrübe etmiştik. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Zonguldak Merkez 2012 yılında 42 santim 2016 yılında 57 santim kar yağışı almış üç günlük süreçte ise 51 santim kar yağışı olmuş. Yükseklere çıktığımızda bu değer artıyor. Bizler 7’den 70’e Zonguldak’ta kar yağışını bekliyorduk. Beklediğimiz kar yağışı Pazar gün başladı ama Enerji-Sa’nın elektrik kesintisinden kaynaklı barajda su pompalarımız çalışmadığı için su kesintileri yaşıyoruz. Ağaçların devrilmesi sonucu başlayan ve sorasında artarak devam eden 3 günlük sıkıntılı, sancılı, vatandaşımızın mağdur olduğu bir süreç yaşadık. Özellikle enerji kesintisi sebebiyle vatandaşlarımıza su tedarik edemediğimiz için keyfini çıkarmayı hayal ettiğimiz kar yağışı ne yazık ki bizlere, vatandaşlarımıza eziyet haline geldi. Yaz aylarında Enerji-Sa o bölgede bakım yapmıştı ancak görüyoruz ki arkadaşlarımızın yaptıkları bakım pek işe yaramamış. Ne yazık ki Pazar günü bir ağacın yıkılması sonucu elektrik hatlarına zarar vermesiyle başlayan süreç yeni toparlanır hale geldi. Vatandaşımız elektriksiz ve susuz kalarak bu bereketin keyfini çıkarmak varken hep beraber bunun kahrını çektik. Bizlik taraf için ben tüm halkımızdan özür diliyorum.

VATANDAŞIMIZI KIŞKIRTMA NOKTASINDA HAREKET EDİYORLAR

Jeneratörle ilgili sorunlar oldu ve konuşanlar yerden göğe haklı. Metropoliten Belediyeler Birliğinin geçtiğimiz ay son meclis toplantısında 4 belediye başkanımızın ve encümenlerin hazır bulunduğu toplantıda bu konuyu dile getirmiştim. En ufak elektrik kesintisinde sularımızın kesildiğini ve elektrik enerjisi geldiğinde bile suyun şebekeye verilmesinin en az 1-2 saat aldığını ve vatandaşımızın susuz kalarak mağdur olduğunu arkadaşlarımızla konuştuk. Jeneratör konusunda o gün konuştuk. Bu konuyu vekillerimiz ve il başkanımızın olduğu bir ortamda video konferans ile yetkililer duyurduk. Barajdaki mali durumdan sebep jeneratörü hibe alabilir miyiz ya da destek alabilir miyiz diye bir yola başvurduk. Ancak bunu bu gibi çok acı bir şekilde tecrübe edeceğimizi bizlerde öngörmüyorduk. Çünkü bu kadar uzun süreli kesintiler yaşamadık. Bizim oradaki hatamızı ben kabul ediyorum. Ama ne yazık ki bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanları hiç bilgi almadan, danışmadan bunu kaşıyarak Zonguldak Belediyesi ve Metropoliten Belediyeler Birliği bunları düşünmüyormuş gibi vatandaşımızı kışkırtma noktasında hareket ediyorlar. Ne yazık ki konuşanlar içinde öyle isimler var ki aktif görevde oldukları ve en üst düzeyde görevde oldukları zaman, hatta bazıları barajda 10 yıl meclis üyeliği yapmasına rağmen kendi partisinin Metropoliten Belediyeler Birliği dönemlerinde bu konuyu dile getiremeyip ne yazık ki bu dönemde ucuz kahramanlık yaparak “ben bunları söylemiştim” söylemleriyle bana göre Zonguldak’a fayda  yerine zarar veriyorlar.

BİZLERDE KAHIR ÇEKTİK

Biz bu yükü sırtımıza almaya gönüllüydük hiçte sıkıntı yok. Vatandaşımız bize kızabilir ama ben art niyetli, kendi tarafına şirin gözükmek için yapılan hiçbir siyaseti, söylemi ne kabul ediyorum ne de ciddiye alıyorum. Benim için muteber olan vatandaşın talebidir. Benim bir tek üzüntüm var vatandaşımızı üç günlük süreçte karın keyfini çıkartmak varken kahrını çektirdik. Dolayısıyla bizlerde kahır çektik. Bunların önlemini daha önce almamız gerekiyordu. Bu noktada dönüp kendimizi eleştiriyoruz. Ama yıllarca bu konumları işgal etmiş, lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan, icraata geldiği zaman sadece konuşmaktan öteye geçememiş kişilerin söylemlerini ciddiye almıyorum. Biz vatandaşın talebine göre iş yapıyoruz.

ZONGULDAK’IN DERDİ ÜÇ BEŞ SENEDE ÇÖZÜLECEK DERT DEĞİL

Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Planlı bir şekilde çalışıyoruz. Günlük iş yapalım, günü kurtaralım, pansumanla uğraşalım diye bir derdimiz yok. Derdimiz cerrahi yapıp sonuca ulaşmak. Bizden sonra Zonguldak’ta Belediye Başkanlığı yapacak arkadaş çok şanslı olacak. En azından biz bir sistem bırakacağız. Benim hedefim Zonguldak’ta 3 dönem bu görevi yapmak çünkü Zonguldak’ın dertleri 3-5 senede çözülecek dertler değil. 30 yıllık sorun var. Halen jeneratör konuşuyoruz 28 senedir aklınız neredeydi? 28 senedir bu sorunu çözseydiniz. Bu konuyu dillendiren biziz ama arkadaşlara yeter ki konuşmak olsun, yeter ki siyaset olsun ama olmuyor çünkü icraat lazım. İcraatı da biz bir ay önce burada konuştuk. Zonguldak’ta biz belediyeyi devraldığımız zaman dedik ki; belki bir çatı kurulmuştur üzerine bizde ekleme yaparız ama biz öyle bir çatı bulamadık. Biz enkaz devraldık. Her anlamıyla enkaz devraldık. Mali ve idari anlamda da enkaz devraldık.

KÖPRÜYÜ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Dere Islahında İstasyonun oradan Ankara Köprüsüne kadar geldik. Merkez Atölyesi karşısından da şehre doğru geliyoruz. Ne yazık ki dereye akan giderlerimiz var biz bu giderleri bağlamadığımız sürece dere ıslahını bir değil on kerede yapsak bunun bir faydası yok. Halen dereye giderler akıyor. Bunların hepsi ön tarafa alınacak. Bu senenin sonu ya da önümüzdeki senenin başına kadar inşallah köprüyü ortadan kaldırmış olacağız. Niyetimiz tez vakitte köprüyü kaldırıp şehri genişletmek. Bitpazarı diye tabir ettiğimiz dükkanlarımız var. Oradaki arkadaşlarımızla 15 gün önce istişarede bulunduk haftaya yine bir araya geleceğiz. İstasyonun üzerinde boş bir alan var. Biz oradaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp arkadaşlarımızı da daha güzel şartlarda ticaretlerine devam etmesi için Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüzle görüşerek talebimizi ilettik ve kiraladık. Orada gelecek sayıya göre portatif konteynırlar kuracağız.

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIN YANINDA BEN BİR DOKTORUM

Bir siyasi partinin ilçe başkanı beni aşı olduğum için eleştirmiş. e-Nabız da COVID-19 aşı durumu diye bir sekme var. e-Nabız dan bana; COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli guruplar içerisinde yer almaktasınız mesajı geldi. Bende hastaneden randevu alarak gittim aşımı oldum. 1. doz aşı yapıldı 2. doz aşıyı bekliyorum. Benim ben aşı olayım, bana aşı yapın diye bir talebim olmadı. Doktor olduğum için bu mesaj bana geldi bende aşımı oldum. Bir doktor olarak hiçbir talebim olmadığı halde aşı oluyorum sonrasında fırsatçı oluyorum, haksızlık yapmış oluyorum. Açık ve net söylüyorum; kim fırsatçıysa, kim haksızlık yapıyorsa Allah belasını versin. Benim bir talebim yok ama ben bir doktorum belediye başkanlığımın yanında be bir doktorum. Bir kişi tıp fakültesini bitirip doktor diploması aldığı zaman hayatının sonuna kadar doktordur. Kendime torpil yaptırdığım yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor niye Ömer Selim Alan’ı yıpratırız. Bu çamurlar bize yapışmaz. Bizi bilen biliyor. Bu günler gelip geçer 3 sene sora sahil projesi biter, dere ıslahı biter, hastaneyi açmış oluruz, köprülü kavşak biter, sahil projesi bittiği zaman fener projesi bağlanır, lavuar alanı çıkar, yollarla ilgili zaten bir derdimiz olmaz. Bu çalışmalar biter ondan sonra “Ömer Selim Alan sen bu işi beceremedin” deyin beni eleştirin. Ben bu eleştirileri yapanları ne ciddiye ne de kâle alıyorum.

KENDİLERİNE KIZILAY SODASI ÖNERİYORUM!

Benim için önemli olan vatandaşlarımızın talepleri. Çünkü bu arkadaşların iyi niyetle bunları yapmadığına adım gibi eminim. Bunlar gönül gözlerini kapatmışlar belli ama gören gözlerini açsınlar. Bu haberleri yapanların, yaptıranların çekememezlik, kıskançlık, hazımsızlıkları var. Kendilerine Kızılay sodası öneriyorum. Biz buraya hizmet için geldik. 30 senedir yapılamayanları tek tek çözmeye ant içtik ve tek tek yapıyoruz. Kim ne konuşursa konuşsun be vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğim.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi